Buna seara .
Problema (daca o pot numi astfel) suna in felul urmator : am primit in data de 02.03.2010 (astazi) o citatie (recomandata , nu am semnat pentru ea dar a lasat-o in cutia postala … mda , ca la noi la nimeni) care suna in felul urmator
“ subsemnatul …. Este chemat in instanta camera … in ziua de 12 aprilie 2010 ora 9 in calitate de parat in process cu X in calitate de reclamant si X/X in calitate de reclamant pentru Fond – obligatia de a face .
in caz de neprezentare a partilor , se va putea trimite un inscris , judecata urmand a se face in lipsa . …”
Avand in vedere ca nu am auzit vreodata de cei reclamanti am verificat pe site-ul judecatoriei Galati – cap Dosare numarul dosarului meu . Ca sa observ ca acesta a fost inregistrat inca din data de 26.06.2009 .
Tin sa mentionez ca nu am fost anuntat in prealabil prin nici un document pana la primirea citatiei curente.
Continuand “lectura” am realizat ca in dosar mai apar cateva nume , 15 la numar toate fiind declarate drept –parat . Defapt este vorba de cativa vecini , toti chiriasii unor garaje din zona (inclusive subsemnatul) si deasemeni primaria mun. Galati , consiliul local Gl si primarul si un magazin aflat in spatiul unui fost garaj – tot parati.
Cel mai probabil reclamantii doresc retrocedarea terenului pe care se afla garajele noastre (altceva nu vad ce legatura ar avea cu zona mai sus mentionata)
Acum intervine problema propriu zisa – daca in instanta se dovedeste pe baze legale ca acel teren trebuie retrocedat si nu ne vom intelege cu properietarii probabil -> executor jud.-> demolare completa – bani pierduti (si tin sa mentionez ca este vorba de o suma considerabila).
In ceea ce MA priveste – garajul l-am achizitionat (impropriu spus achizitie – sunt chirias la primarie nu proprietar pe teren ) in baza unui contract de vanzare-cumparare in luna august 2009 , la 2 luni si ceva dupa ce a fost inregistrat dosarul in cauza (conform site-ului Judecatoriei Galati ) . In contract este stipulat expres ca fostii chiriasi declara pe propria raspundere ca nu existe dosare pe rol sau alt tip de incompatibilitati (nu am dosarul la indemana dar pot scrie concret dimineata paragraful) care sa pericliteze incheierea contractului intre ei (fostii chiriasi) si eu (noul chirias / si primarie).
Intrebarea esentiala : avand in vedere paragraful final , pot considera ca fostii chiriasi (fie ca stiau ca terenul in viitor va fi retrocedat / fie ca nu ) s-au decis sa scape repede de garaje – 2 la numar si sa le dea spre instrainare cand dosarul era deja deschis (din 26 iunie 2009) astfel actul (contractul de vanzare cumparare) devenind nul de drept ?
ORICE sfat ar fi binevenit pana pe data de 12 aprilie :) . Maine voi completa paragraful exact din contract si daca este nevoie pot posta si numarul dosarului pentru verificare .
Va multumesc anticipat !