|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/384 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
svv
|
Subiectul mesajului: Certificat de mostenitor pierdut Scris: 06 Sep 2007, 00:48 |
|
|
|
|
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Pentru intocmirea dosarului de cadastru/carte funciara la o casa si terenul aferent mostenite de mine de la parinti cadastristul imi solicita printre alte acte si certificatele de mostenitor.
Certificatul de mostenitor de la tatal meu, decedat in 1961, s-a pierdut. El este mentionat cu numarul 157/1962 in certificatul de mostenitor dupa mama (decedata in 1972) pe care il am in original. Notarul mi-a explicat ca tb demonstrat ca sunt unic mostenitor si dupa tata, ceea ce cu siguranta ar fi rezultat din certificatul pierdut. Am cautat si in arhiva judecatoriei unde au ajuns actele notariatului emitent, notariat de stat la acea vreme, dar fara succes. Desi tatal meu apare in mapa/registrul cu cei decedati cu numarul de certificat 157/1962, exemplarul de arhiva nu e in dosarul cu certificate. Sunt acolo certificatele 155,156, 158, 159, etc., dar nu e 157.
Va rog sa imi dati o sugestie pentru o actiune in justitie a carei hotariri sa fie echivalenta certificatului pierdut.
Multumesc frumos!
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Sep 2007, 10:47 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
ai putea sa incerci totusi sa cauti si in arhiva notarului care a emis certificatul de mostenitor dupa mama (cel din 1972). acolo (in baza dosarului succesoral) ar trebui sa se afle si cel pe care il cauti tu.
|
|
| Sus |
|
 |
|
serafim
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Sep 2007, 12:24 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
saaaaau in cel mai rau caz mai scoti 50 lei din buzunar...parca atat costa si-ti faci un certificat de atestare a calitatii de mostenitor la un notar, care poate tine locul certificatului de mostenitor.
_________________ " Nu ca ma intereseaza , dar, vreau sa stiu ! "
|
|
| Sus |
|
 |
|
ovi_dragomir
|
Subiectul mesajului: Scris: 06 Sep 2007, 20:03 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
...sa nu ne hazardam cu raspunsurile...certificatul de calitate atesta doar calitatea de mostenitor...ca denaia ii si zice...el nu face referire la vreo masa succesorala...ideea e ca la intocmirea dos de cad tocmai asta urmareste...transferul bunului de la defuncti pina la mostenitor...mergeti si la camera notarilor publici...s-ar putea sa fi preluat ei arhiva...
|
|
| Sus |
|
 |
|
svv
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 00:24 |
|
|
|
|
Multumesc pentru sugestii. Nu mai sunt sanse sa gasesc vreun exemplar de arhiva. Am cautat deja in arhiva unde trebuia sa fie.
Ultima speranta e o actiune in justitie unde sa folosesc martori si diverse alte inscrisuri.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: Leon Carmen, 89 utilizatori neinregistrati
|
|