|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje/1757 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
rookie
|
Subiectul mesajului: Certificat de calitate de mostenitor -CCM Scris: 23 Aug 2005, 03:52 |
|
|
|
|
Tatal meu nu mai este printre cei vii de la mijlocul anului trecut . Mama mea si cu mine sintem unicii mostenitori . Dezbaterea sucesorala nu s-a facut si amindoi am acceptat mostenirea
Mama si cu mine avem nevoie de obtinerea unui CCM solicitat in cadrul unui proces civil. Mentionez ca momentan nu avem decit o parte din actele care dovedesc compunerea masei succesorale .
Notarii cu care am discutat spun :
- ccm-ul se poate elibera numai in termen de 6 luni de la deces
- trebuie facuta intii dezbaterea succesiunii (dar cum fara acte complete ??)
Intrebarile mele sint :
1. cum se poate totusi elibera CCM-ul ?
2. daca acest act precizeaza ca eu si mama sintem mostenitori unici
3. este precizata masa succesorala in acest act ?
4. cit costa acest act ?
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Aug 2005, 07:43 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Pentru certificat de calitate de mostenitori iti trebuie:
- certificatul de deces;
- certificat de nastere ptr.tine
- certificat de casatorie ptr. mama ta
La masa succesorala se inscrie: nedeclarat sau nespecificat.
Rolul CCM este tocmai acela de a dovedi calitatea de mostenitor pana la data dezbaterii succesiunii. Nu stiu cu ce notari ai vorbit ...dar e foarte ciudat ce ti-au spus.
Nu stiu exact taxele, cred ca 16.000 lei taxa timbru notarial iar onorariul acum nu de mult s-a schimbat.
Intreb de la un notar ...si o sa revin putin mai tarziu.
|
|
| Sus |
|
 |
|
rookie
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Aug 2005, 04:40 |
|
|
|
|
Multumesc pentru raspuns .
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 24 Aug 2005, 15:30 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
Cum ti-am promis am vorbit si cu un notar.
La stat sunt scutite de taxa de timbru anul acesta succesiunile., inclusiv CCM-ul.
Onorariul notarului ( avand in vedere faptul ca s-au schimbat din 1 august 2005) nu a putut sa-mi spuna exact ( nu era la birou am vorbit prin telefon).
inainte de 1.08.2005 a fost de 150.000 lei/mostenitor, acum crede ca este undeva la 300.000 lei/mostenitor. La masa succesorala se trece " nu s-a declarat".
|
|
| Sus |
|
 |
|
rookie
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Aug 2005, 05:27 |
|
|
|
|
Multumesc si pentru suplimentul la raspuns . Se pare ca pina la urma am gasit un notar care e dispus sa faca si CCM-ul .
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Aug 2005, 10:31 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Cred ca notarii la care ai fost pana acum au inteles ca de fapt ai vrea sa faci o declaratie de acceptare a mostenirii, care intr-adevar se face in termen de 6 luni de la deces.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 6 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: Leon Carmen, 97 utilizatori neinregistrati
|
|