|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
indian
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Iun 2005, 07:09 |
|
| Membru senior |
 |
 |
Membru din: 21 Mai 2005, 13:00 Mesaje: 507 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
elementele litigioase existente ar impiedica judecarea pe calea acestei proceduri.
Am solicitat proba cu expertiza in cererea reconventionala, tocmai in ideea de a evidentia faptul ca se impune analiza situatiei de fapt pe calea procedurii contencioase.
|
|
| Sus |
|
 |
|
fgh771
|
Subiectul mesajului: Scris: 25 Iun 2005, 18:50 |
|
|
|
|
Procedura somatiei de plata eu o vad ca pe un ajutor dat creditorului pentru incasarea mai rapida a creantelor; este o procedura necontencioasa.
Drept urmare, nu cred ca este admisibila o cerere reconventionala.
Daca exista o creanta certa, lichida si exigibila, cred ca instanta este obligata sa someze pe debitor la plata sumei aratata in respectivul inscris.
Daca acea suma s-a compensat, in tot sau in parte, debitorul poate introduce o cerere in anulare, caz in care se intra pe fond, si practic incepe procedura contencioasa, unde se judeca dupa dreptul comun.
Daca acea creanta nu a fost afectata de nici un fapt juridic, si se va constata ca debitorul a introdus cererea in anulare cu rea intentie, doar pentru a amana plata, se pot lua - iar eu cred ca este obligatoriu sa se ia - masuri, respectiv aplicarea unei amenzi judiciare.
Daca acea creanta a fost afectata de un fapt juridic, apelarea creditorului la procedura somatiei de plata este o greseala, el urmand a incasa sumele de bani abia dupa ce se judeca pe fond, respectiv cu cateva saptamani sau luni mai tarziu decat ar fi putut-o face daca nu apela la aceasta procedura.
Dar asta este doar parerea mea, care nu este neaparat cea corecta.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: Leon Carmen, 114 utilizatori neinregistrati
|
|