|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 15 mesaje/513 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
marika
|
Subiectul mesajului: ce ziceti? Scris: 25 Iun 2008, 20:37 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
o prietena lucreaza la o firma canadiana, care are ramificatii in toata lumea, lucreaza de 4 ani si jumatate. cineva din conducerea acestei firme care a venit din cehia sa faca o verificare le-a cerut angajatilor sa intocmeasca un dosar cu urmatoarele acte:
cazier, o copie dupa cartea de indentitate semnata, o copie dupa o factura de utilitati la fel semnata si doua cereri (pe care le-au dat ei) sa le completeze.
motivarea lor este ca: vor sa verifice daca adresa din buletin corespunde cu cea din factura de utilitati, adr toate raman la ei nu le inapoiaza.
voua vi se pare normal sa ceara toate astea? credeti ca motivul este altul?
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iun 2008, 13:00 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
nu, cererile nu au antetul niciunei banci, dar ma intreb daca refuza sa dea nu are probleme? nu risca sa fie data afara?
eu m-am gandit ca poate duce o adeverinta de la administratia blocului in care sa specifice ca locuieste acolo, daca asta ii intereseaza cu adeverinta nu pot face nimic
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iun 2008, 14:18 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
ceva nu e ok...
cazier... hai sa zacem ca pentru anumite functii se cere.. dar la angajare.. nu acu....
copie de pe buletin.. trebuie sa aiba in dosarul personal ca doar in baza a ce au intocmit contractul de munca...
factura de utilitati...
nuuuuuuuuu
io personal nu as da aceste acte...nu pana cand nu as afla motivele reale...
da.. ce scrie in cereri???? care trebuiesc completate.. ca doar nu scrie in ceha???
si undeva sunt stupizi... dar rau... daca tot vroiau sa scoata actele.. as fi spus ca este pentru deschidere cont si card pentru salarii
acolo se cer aceste acte( in afara de cazier..)
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iun 2008, 18:07 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
o hartie se numeste: ACORDUL DE REVALIDARE PERIODICA
Ca angajat al companiei.......declar ca sunt de acord cu aplicarea periodica a politicii de revalidare in conformitate cu Politica de Validare a angajatilor , emis la data de28 aprolie 2008
v
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iun 2008, 18:13 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
o hartie se numeste:
ACORDUL DE REVALIDARE PERIODICA
Ca angajat al companiei.......declar ca sunt de acord cu aplicarea periodica a politicii de revalidare in conformitate cu Politica de Validare a angajatilor , emis la data de28 aprolie 2008
Verificarea adresei de domiciliu
Factura de utilitati/extras bancar semnata de salariat
Declaratia cu privire la detinerea functiilor de conducere/numiri incadrul altor companii
Cazierul
COPIE SEMNATA A CI/BI
asta este una din cele doua
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iun 2008, 19:17 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
asa este nimeni nu a stiut nimic s-au trezit cu hartiile fara nici un fel de explicatii, la intrebartea de ce trebuie factura raspusul a fost "nu stim"
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 26 Iun 2008, 19:32 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
salariatii au dreptul sa fie informati...
si pana cand nu au vazut ce pisici scrie in politica lor de validare sa nu semneze nimic.. si sa nu depuna nici un act...
first informam...
dupa negociem si semnam....
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: Scris: 27 Iun 2008, 22:38 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
iti multumesc mult pt raspunsuri ,dar spune-mi nu risca sa fie data afara pt ca asa cum se intampla totdeauna uni deja le-au dat
unora li s-a spus ca trebuiesc pt maririle de salariu, ca in functie de cheltuielile fiecarui salariat vor mari salariile
dar ma intreb, eu, o factura de telefon de exemplu este suficienta sa-si dea seama care sunt cheltuielile lunare ale fiecarui angajat?
|
|
| Sus |
|
 |
|
marika
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Iun 2008, 18:35 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
iti multumesc mult pt raspunsuri ,dar spune-mi nu risca sa fie data afara pt ca asa cum se intampla totdeauna uni deja le-au dat
unora li s-a spus ca trebuiesc pt maririle de salariu, ca in functie de cheltuielile fiecarui salariat vor mari salariile
dar ma intreb, eu, o factura de telefon de exemplu este suficienta sa-si dea seama care sunt cheltuielile lunare ale fiecarui angajat?
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Iun 2008, 20:01 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
sa fie dat afara???
nici vorba..
iar daca eventual ....prin absurd ...s-ar ajunge la asa ceva.. e vadit abuziv si nelegal...
nu mi se pare normal si firesc sa ceara actele respective....
nu mi se pare normal ca salariatii sa nu aiba cunostinta de asa zasa.. Politica de validare...
da.. codul muncii acorda dreptul angajatorilor... dar sa nu se abuzeze
nu as da nici un act... nimic...
imi dai explicatii.. ma informezi... si daca vreau dau .. daca nu nu...
vreau sa vad un ROI, vreau s avad un CCM, vreau sa vad asa zasa politica de validare... toate astea trebuiau prezentate la angajare....
|
|
| Sus |
|
 |
|
danutz2006
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Iul 2008, 07:59 |
|
|
|
|
ROI, CCM? hahaha, esti chiar amuzanta cateodata. Ti-o spun fara ironie sau superioritate, departe de mine gandul.
Dar cred ca si tu traiesti in Romania. Sunt societati, unele cu sute de angajati, unde nu se aude musca. Nimeni nu are dreptul la o opinie, ordinele nu se discuta, se executa.
Nu cred ca cineva vrea sa isi riste locul de munca pentru niste hartii.
Sigur ca te poti intreba daca nu cumva hartiile alea sunt pentru un credit, o descoperire, ceva. Dar cateodata asta e tot ce poti face, sa te intrebi si pe urma sa dai actele.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Iul 2008, 08:38 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
depinde de oameni...
daca le place rolul de sclav... sa fie...
io una pe unde am lucrat mi-am impus punctul de vedere ca de aia sunt jurista... da ROI, CCM.. si drepturi pentru salariati...
si ce crezi??? am si reusit... 
|
|
| Sus |
|
 |
|
traian2006
|
Subiectul mesajului: Re: ce ziceti? Scris: 15 Iul 2008, 17:27 |
|
| Membru nou |
 |
 |
|
|
Acesta este un abuz al angajatorului permis de bresele legislatiei Romane in vigoare.
Daca face parte din noul regulament de ordine interioara al firmei in cauza ar fi OK, cu conditia sa nu incalce legea;altfel e nul de drept.
Aici angajatorul mizeaza pe prostia angajatilor si pe faptul ca ei nu cunosc legile(daca tine e bine, daca nu....).
Nici vorba de repercursiuni,dat afara si altele,garantat.
CU RESPECT: NECUNOASTEREA
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 15 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: Leon Carmen, corina, 82 utilizatori neinregistrati
|
|