|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/186 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
foarteincepator
|
Subiectul mesajului: CE FEL DE STATUTE SE SEMNEAZA IN ROMANIA!!!!CE PARERE AVETI? Scris: 07 Ian 2009, 02:18 |
|
| Curios |
 |
|
|
Dragi colegi,
Mentionez ca sunt un novice novice si as avea nevoie de o parere!
Un SRL, cu 4 asociati: unul cu 51%, unul cu 25% si doi cu cate 12% fiecare. Cel cu 51% parti sociale este administrator cu puteri depline. In actul constitutiv se spune ca hotararile se iau cu majoritatea voturilor si atat, fiecare parte sociala dand dreptul la un vot.
Oamenii nu se mai inteleg intre ei, in sensul ca administratorul face cam ce vrea si mai este si singurul cu drept de semnatura la banca. Iata ce minune!
Cineva vreo idee cum si in ce fel poate fi aceasta situatie ameliorata? In afara, bineinteles de cele legate de schimbare administrator (ca oricum e imposibil el fiind majoritar...) sau actiune pentru scoaterea lui din societate....
Cu mii de multumiri,
Laura[/b]
|
|
| Sus |
|
 |
|
CDM
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Ian 2009, 19:04 |
|
|
|
|
Buna Seara!
In ce fel sa fie ameliorata situatia? Sa nu mai faca ala ce vrea?
Singura solutie eficienta este excluderea asociatului administrator conform art. 222 alin. 1 lit. d din legea 31 /1990. Administratorul asta a respectat obligatiile ce-i revin prin statut (actul constitutiv)? A convocat in termen adunarile generale ale asociatilor?
|
|
| Sus |
|
 |
|
foarteincepator
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Ian 2009, 20:13 |
|
| Curios |
 |
|
|
NU LE-A CONVOCAT... MAI MULT, DOCUMENTELE FIRMEI SUNT LA EL SI NU LA INDEMANA TUTUROR. LE-A LUAT SI NU LE DA LA NIIMENI. NICI MACAR EU NU LE-AM VAZUT PE TOATE, CI NUMAI O MICA PARTE DIN ELE. SA NU MAI VORBESC DE INREGISTRARI CONTABILE SAU CHESTII MAI IMPORTANTE, PE CARE NUMAI EL LE STIE. NU STIU CUM O FI DEPUS BILANTURILE, CA ALEA TREBUIE DEPUSE CU HOTARAREA AGA...
PROBLEMA ESTE CA EI NU AR VREA SA AJUNGA LA UN PROCES. VOR SA FACA UN AUDIT SI DACA MAI E CAZUL, UNUL DIN ASOCIATI, CEL CU 25%, SA CUMPERE P. SOCIALE ALE ADIMISTRATORULUI. DACA NU SA INCHIDA TOATA FIRMA SI GATA. CAM IN TERMENII ASTIA SE PUNE PROBLEMA.
|
|
| Sus |
|
 |
|
CDM
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Ian 2009, 20:25 |
|
|
|
|
copii de pe actele societatii poti obtine de la registrul comertului, dar nu cred ca situatia financiara a firmei este roza. daca firma are datorii catre creditori unul dintre acestia poate formula cerere de insolventa.
|
|
| Sus |
|
 |
|
foarteincepator
|
Subiectul mesajului: Scris: 07 Ian 2009, 21:03 |
|
| Curios |
 |
|
|
cu siguranta nu este roz. copii de pe actele firmei deja am luat de la registrul comertului. astea te ajuta numai pana la un punct.
de aici inainte este la mica intelegere ca sa zic asa......
i-am rugat sa imi dea documentele pentru audit. ce-or face ei acum nu stiu... oricum dureaza.... :-)
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, myado, romcos, corina, 104 utilizatori neinregistrati
|
|