Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje/5839 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 03 Iul 2011, 01:25 
Curios
Curios

Membru din: 03 Iul 2011, 00:56
Mesaje: 3
Am luat o casa in natura prin L10/2001. Am înregistrat-o la fisc cu întârziere. Fiscul m-a anunțat ca am de plata o suma reprezentând amenda + impozit. Primăria a semnat cu mine un protocol de predare - primire. Nu am încheiat contracte cu chiriasii existenti, primăria nu mi-a trecut contractele cu chiriasii pe numele meu (sau care o fi procedura) si continua sa ia banii de la chiriasi.
Am considerat ca nu e corect unul sa ia banii si altul sa plătească impozitul si am mers in contencios administrativ.

Acolo am avut surpriza sa aflu ca nu am ce contesta întrucât ce mi-a dat fiscul nu reprezintă decizie de impunere ci doar un anunț ca am datorii la fisc reprezentând o amenda si un impozit. Am mai aflat ca pot contesta decizia de impunere când va apare, dar daca fiscul îmi va trimite doar anunțuri in loc de decizii va trebui sa plătesc impozitele ( cu majorări daca nu le plătesc la timp) sau voi fi executat silit. Iarasi, ceva nu mi se pare in regula.

Ce e de fapt decizia de impunere? Poate fi ocolita de fisc (se pare ca da)? Care e legea care permite fiscului sa îți ia bani ca impozit fără sa existe o "decizie de impunere" si ce pot face daca doresc sa contest sumele care le-au stabilit daca nu exista aceasta decizie?
Decizia de impunere, in cazul in care Am domiciliul fiscal in alta localitate decât imobilul, va veni de la fiscul unde locuiesc sau de la cel unde e imobilul (vor fi mai multe decizii -una pe fisc sau una in total?). Penalitatile curg de la data la care am fost anunțat ( nu prin decizie) sau de la data deciziei? Daca plătesc acum ce vrea fiscul, se vor regulariza penalitatile (se vor recalcula de la data deciziei de impunere si voi primi banii inapoi)?

Știu ca sunt multe întrebări, îmi ajunge daca dați linkuri către articolele care clarifica aceste chestiuni, pentru ca eu pe Google nu m-am descurcat.


Formularea instanței este ca "procedura specială prevăzută de art 205-218 c procedura fiscală nu permite a fi supuse controlului judecatoresc operațiunile fiscale de calculare si de înregistrare in evidentele fiscale a impozitului pe clădiri / terenuri fără a fi emisă o decizie de impunere, astfel ca particularul nu este vatamat de existența unor asemenea operațiuni. In concluzie, instanța constata ca actele contestate au caracter premergator actului administrativ fiscal, ele putând fi deduse Judecatii odată cu actul administrativ fiscal."


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 03 Iul 2011, 09:09 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 02 Mai 2009, 13:00
Mesaje: 1337
Pentru impozitul pe terenuri si cladiri nu se emite decizie de impunere ca act distinct, ci, declaratia pe care contribuabilul trebuie sa o faca se asimileaza deciziei de impunere privind baza de impozitare.
Astfel, potrivit art.254 Cod fiscal
la alin. (5) ,,Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii.''

Totodata, potrivit Normelor de aplicare a Codului fiscal
la pct.17. ,,(1) Contribuabili, în cazul impozitului pe clădiri, sunt proprietarii acestora, indiferent de clădire şi de locul unde sunt situate în România. Contribuabilii datorează impozitul pe clădiri şi în situaţia în care clădirea este administrată sau folosită de alte persoane decât titularul dreptului de proprietate şi pentru care locatarul sau concesionarul datorează chirie ori redevenţă în baza unui contract de închiriere, locaţiune sau concesiune, după caz.''

Astfel ca, in speta devin incidente prevederile art.85 alin.1 pct a din Codul de proc. fiscala, conform cărora- Impozitele, taxele, contributiile si alte sume datorate bugetului general consolidat se stabilesc prin declaratie fiscala, in conditiile art. 82 alin. (2) si art. 86 alin. (4);
si unde, potrivit art.86 alin.4 ,,Declaratia fiscala intocmita potrivit art. 82 alin. (2) este asimilata cu o decizie de impunere, sub rezerva unei verificari ulterioare, si produce efectele juridice ale instiintarii de plata de la data depunerii acesteia'', cu raportare la disp. alin.5 al aceluiași articol, conform carora ,,In situatia in care legea nu prevede obligatia de calculare a impozitului, declaratia fiscala este asimilata unei decizii referitoare la baza de impunere''

Prin urmare, in termen de 30 de zile de la data dobandirii cladirii erati obligat sa depuneti declaratia de impunere la compartimentul de specialitate din cadrul Primariei, care constituia decizia referitoare la baza de impunere, compartimentul calculandu va impozitul aferent conform regulilor prevazute la art.251 si urmatoarele din Codul fiscal, la care, daca erati nemultumit trebuia sa faceti contestatie la organul emitent conform art.205 si urmatoarele din Codul de procedura fiscala si numai ulterior, functie de cum va era solutionata aceasta, sa va adresati instantei de contencios.

PS. In ceea ce priveste chiria platita de acei chiriasi este dreptul dumneavoastra de a o incasa.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 03 Iul 2011, 10:17 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 02 Mai 2009, 13:00
Mesaje: 1337
Si in ceea ce priveste impozitul, acesta, potrivit pct.64 din Norme, se datoreaza incepand cu data de 1 a lunii urmatoare dobandirii, cu exigibilitate potrivit ART. 255 alin.(1) Cod fiscal, respectiv ,,Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.'', termene de la care, in caz de neplata, se calculeaza dobanzi si majorari conform Codului de proc. fiscala.
Totodata, nedepunerea declaratiei de impunere in termenul de 30 de zile se sanctioneaza.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 03 Iul 2011, 21:30 
Curios
Curios

Membru din: 03 Iul 2011, 00:56
Mesaje: 3
Multumesc mult pentru răspuns, m-a mai luminat un pic. Asa am si facut:

"Prin urmare, in termen de 30 de zile de la data dobandirii cladirii erati obligat sa depuneti declaratia de impunere la compartimentul de specialitate din cadrul Primariei, care constituia decizia referitoare la baza de impunere, compartimentul calculandu va impozitul aferent conform regulilor prevazute la art.251 si urmatoarele din Codul fiscal".

Am depus declarația cu o întârziere si am plătit o amenda. Direcția taxe locale a calculat impozitul aferent.

"la care, daca erati nemultumit trebuia sa faceti contestatie la organul emitent conform art.205 si urmatoarele din Codul de procedura fiscala si numai ulterior, functie de cum va era solutionata aceasta, sa va adresati instantei de contencios".

Am facut contestatie pe doua direcții:

1. Data de la care se datorează impozitul - primăria vroia de la data de care am declarat-o (34 zile după decizia primarului de punere in posesie), noi am cerut de la punerii in posesie ( primăria a dat un protocol de predare-primire, casa a fost intabulata pe baza lui, punerea in posesie (act separat) încă nu s-a facut)

2. Cuantumul impozitului - din scrisoarea fiscului nu rezulta exact ce reprezintă suma si cum a fost calculata - nu reiese nici măcar daca suma de plata e pe imobil sau pe mostenitor ( de anul asta e clar ca va fi pe mostenitor) sau daca e suma reala de plata sau doar baza de calcul.

Primăria a răspuns citind din codul fiscal si a spus ca pot contesta la Judecatorie. Avocatul a zis ca e incorect si a deschis acțiunea la Tribunal. S-a dovedit ca Tribunalul a fost instanța corecta.

Pt punctul 2 am cerut expertiza in instanța sa se vadă daca impozitul a fost calculat corect. Expertiza nu a fost aprobată, dar fiscul a dat o foaie de hârtie mai detaliata (înainte era doar un număr, nelamuririle sunt relative la foaia detaliata).

Decizia instanței a fost ca citată mai sus - calculul nu e decizie de impunere deci justiția nu se poate pronunta asupra ei.

"PS. In ceea ce priveste chiria platita de acei chiriasi este dreptul dumneavoastra de a o incasa."

A avea un drept este un lucru teoretic. A ți se da dreptatea e un lucru practic. Din diferența trăiesc avocatii :D


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 07 Iul 2011, 17:07 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 02 Mai 2009, 13:00
Mesaje: 1337
Ca sa ne intelegem, trebe sa o luam pe rand:
1. Daca ne referim la amenda aplicata, primaria o avut perfecta dreptate in ceea ce priveste competenta materiala, respectiv ca, potrivit og.2, contraventie fiind, este de competenta judecatorariei.
2. Raportat la impozit si accesorii, acestea puteau face obiect de contencios fiscal, de competenta materiala a tribunalului, dar, daca si numai daca, exista un act administrativ fiscal, care, in procedura prealabila, sa fi fost atacat la organul emitent.
Zis mai pe romaneste, ori era o decizie de impunere emisa de berbeci si pe care sa o fi atacat pe calea contestatiei prevazuta la 205 Cod pr. fiscala, ceea ce nu este cazul in speta, nefiind necesara(vedeti explicatiile anterioare), ori sa fi facut o adresa, contestatie, plangere, petitie, sau cum doreati a o denumi, adresata organului emitent- primaria lu peste-, in care ziceati acestuia tot ce va doare, si la care emitentul era obligat sa va raspunda in termen de 45 zile conform Codului de pr. fiscala.
Dupa primirea raspunsului, care, fiind de notorietate, sigur era negativ, respectiv va ziceau, cu invocarea unor motive puerile ori aberante, ca ei au dreptate, sau daca nu va raspundeau in termenul de 45 de zile, dvs. erati indreptatit sa atacati in instanta, ori raspunsul nefavorabil, ori, dupa caz, la implinirea termenului, in lipsa unui raspuns, sumele reflectate in adresa primariei.
Ca atare, zic io ca, o avut dreptate onorata cu respingerea, țidula respectiva nefiind un act administrativ in sensul legii.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 09 Iul 2011, 00:51 
Curios
Curios

Membru din: 03 Iul 2011, 00:56
Mesaje: 3
1. Amenda nu a fost contestata la primărie. Data de la care datoram impozitul am contestat-o. După care ne-am lamurit ca primăria avea dreptate si cu partea asta nu am mers mai departe.
2. Am contestat si faptul ca cuantumul este corect.

Primăria a răspuns la aceasta contestatie si răspunsul a fost atacat in instanța in cea ce privește cuantumul si modul de calculare. Deci am procedat cum ziceti, ca asa a zis si avocatul.


In instanța primăria întâi s-a facut ca înțelege greșit si a explicat ca amenda e corecta. Avocatul a rugat instanța sa i se arate unde pomenim noi de amenda in acțiune si s-au lamurit ca nu contestam amenda.
După aia au venit cu formularea pe care si-a insusit-o instanța in formularea din hotărâre - primul post de sus; acțiunea făcută e considerată inadmisibila.

Citind din nou hotărârea instanței mi se pare ca noi am cerut mere si ni s-a răspuns ca nu avem drept la pepeni. Asta pentru ca la o citire atenta raman intr-adevar cu senzatia ca instanța a considerat ca noi am contestat actele primăriei - respectiv aducerea la cunoștință ca datoram bani si nu răspunsul dat la contestatia noastră.

Mâine se fac 15 zile de când am primit hotărârea si ar cam fi ultima zi pt recurs. Am fost sfătuit sa nu fac recurs ca in final tot nu folosește la mare lucru. In schimb sa fac o alta acțiune care sa oblige fiscul sa emită o decizie de impunere. :sad:

Act administrativ fiscal nu a existat (asta am înțeles si eu acum). A existat un act care a fost contestat la emitent si răspunsul la contestatie a fost contestat la tribunal.

Acu, nu sunt sigur ca înțeleg corect paragraful:

"2. Raportat la impozit si accesorii, acestea puteau face obiect de contencios fiscal, de competenta materiala a tribunalului, dar, daca si numai daca, exista un act administrativ fiscal, care, in procedura prealabila, sa fi fost atacat la organul emitent."

Daca înțeleg bine primul act nu a fost act administrativ fiscal (primăria comunica cât am de plata). Asta a fost atacat la organul emitent. Răspunsul la aceasta contestatie e act administrativ fiscal ?
Atunci trebuia sa contest din nou răspunsul la primărie si al 2-lea răspuns in instanța. Asta nu am facut, deci in situația asta gresala îmi aparține.

Sau chiar daca primul act nu e act administrativ fiscal, totuși răspunsul primăriei la contestatie poate fi atacat in instanta (asta înțeleg din ce explicati Dvs la sfârșit)? Asta am facut (asta înțeleg eu din modul in care a fost redactata acțiunea), cu rezultatul prezentat la început.

Sau gresala mea e ca in plangerea de la primărie m-am referit la primul act emis de ei care a devenit capătul lantului. Si de fapt trebuia sa fac o plângere care sa fie de sine statatoare, fără sa mă refer la actul emis de ei si sa merg in instanta sa spun ca sunt nemulțumit de modul in care au răspuns la plângere? Atunci nu știu cum as fi putut sa mentionez impozitul in plângere, pentru ca, din câte înțeleg, primăria nu a decis impozitul, doar ni l-a adus la cunoștință. Si nu putem face nimic in afara de sa plătim pana când nu va da o decizie sau nu ne va amenință cu poprire. In acel moment am pe ce mă judeca, dar sumele vor fi mult mai mari (penalitati). Deci ori plătesc ce zic ei si tac, ori trebuie sa fiu 100% sigur pe mine pentru ca pot ajunge in instanta doar când decid ei (primăria va decide cât lasa sa crească miza).


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Ce este decizia de impunere?
MesajScris: 09 Iul 2011, 07:58 
Membru de baza
Membru de baza

Membru din: 02 Mai 2009, 13:00
Mesaje: 1337
Din cele ce v am zis, citand din Codul de pr. fiscala, rezulta clar ca, decizia de impunere, in situatia dvs., este insasi declaratia de impunere pe care a ti depus o la primarie.
Cert este si ca, nedepunand o in termenul de 30 de zile de la data dobandirii imobilului sanctiunea este amenda pe care ati primit o.
Totodata, cu chiriasi o ba, impozitul se datoreaza de catre proprietar incepand cu data de 1 a lunii urmatoare retrocedarii in natura a imobilului in cauza, data de la care se naste raportul juridic de drept material fiscal privind impozitul pe cladiri si a carui neplata la termenul limita prevazuta in lege atrage dobanzi si penalitati, dupa caz, conform Codului de pr. fiscala.
Ca atare, data de la care se datoreaza impozitul este stabilita de lege si nu de primarie.
Legat de chiriile pe care primaria continua sa le incasese, desi nu mai au nici un drept, si practic nu l au avut niciodata, este alta ciorba.
Asa fiind, in situatia data si parerea mea este sa o lasati balta cu recursul, sa achitati impozitul si accesoriile, iar ca sa va recuperati banii solicitati primariei sa va plateasca chiriile percepute fara drept, cu dobanda legala.


Raportează acest mesaj
Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. decizia de impunere

sfera

1

557

30 Ian 2012, 22:10

syl Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Dupla impunere?

Lambru Dumitru

1

124

08 Noi 2012, 04:11

johei Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Anulare in instanta Decizie de impunere anuala

northwood

5

1220

02 Feb 2006, 18:14

nicuvar Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. decizii de impunere pt plati anticipate-obligatie comunicare

Niceface

0

673

10 Ian 2008, 16:32

Niceface Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. ESTE/NU ESTE NEVOIE DE PROCEDURA PREALABILA?

carisma

10

3516

28 Mar 2006, 21:27

cipix Vezi ultimul mesaj

 


Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

VORBEŞTE CU ALȚII
Ultimele 50 de mesaje


Alcolemie - Scris de Nadiola in Noul Cod Penal la 27 Jul, 19:40
Pot fi obligat sa ma constitui parte vatamata? - Scris de mazilu in Penal la 25 Jul, 18:02
executare silita - Scris de augustin in Executare silita la 25 Jul, 13:47
Studenti inselati - Scris de Aleb in Muncii la 25 Jul, 00:07
Divortul - Scris de Leon Carmen in Familiei la 24 Jul, 20:36
Poprire pe mai multe conturi - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 24 Jul, 20:34
lichidare SRL.cu 2 asociati - Scris de Anna28 in Lichidare - Reorganizare la 24 Jul, 18:42
Ajutor!sunt foarte speriata!!Am furat din Kaufland Germania - Scris de Vizitator in Procedura Penala la 23 Jul, 02:44
autorizare d functionare - Scris de lauraadiaconu in Practica notariala la 22 Jul, 23:34
probatiune - Scris de Alex2503 in Penal la 22 Jul, 16:26
Ilegalitate - Scris de cata1977 in Contencios Administrativ la 21 Jul, 17:03
Amenda Parcare - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 Jul, 14:47
tulburare de posesie - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 21 Jul, 14:44
Perimare executare silita - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 20 Jul, 20:58
Nebuna psihic si manipulatoare + succesiune - Scris de anonym2015 in Familiei la 19 Jul, 08:31
Arestat in Dubai - Scris de alin1979 in Penal la 19 Jul, 03:16
pasi dupa adjudecare imobil - Scris de adinaN in Executare silita la 18 Jul, 11:10
ONORARIU LA EXECUTOR - Scris de Eliza Comanescu in Executare silita la 17 Jul, 18:26
actualizarea debitului cu rata inflatiei - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 16 Jul, 14:06
rezolutiune cesiune creanta? - Scris de Consuela Scarlat in Consulta un avocat la 16 Jul, 14:04
caut avocat in baia mare - Scris de tivadar andrei in Succesiuni la 15 Jul, 15:47
caut avocat in baia mare - Scris de tivadar andrei vlad in Consulta un avocat la 15 Jul, 15:43
Intrebare privind utilizarea unei clauze de preciput - Scris de Ioan IACOB in Civil la 14 Jul, 12:31
divort - Scris de C_A_Coltuc in Consulta un avocat la 14 Jul, 11:07
executare silita - Scris de Leon Carmen in Executare silita la 13 Jul, 14:28
amenda contraventionala - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 13 Jul, 14:25
ANGAJAMENT DE PLATA - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 13 Jul, 14:19
Unde depun plangere? - Scris de Patita in Penal la 13 Jul, 10:55
punere in posesie - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 13 Jul, 10:53
Semnatura falsificata - Scris de Patita in Penal la 13 Jul, 08:20
retragere actionari din societate - Scris de rocambole in Comercial la 12 Jul, 19:33
propr. privata a instit. publice si domen. privat al stat. - Scris de stirbu florentiu in Contencios Administrativ la 10 Jul, 10:39
Impozit Auto PJ - Scris de Juliana OCHE in Drept Societar la 9 Jul, 12:35
Fals in declaratii/inscrisuri (?) - Scris de Vizitator in Penal la 8 Jul, 19:07
contract de vizionare cu agentie imobiliara - Scris de Vizitator in Comercial la 8 Jul, 17:14
cheltuieli cazare delegatie - Scris de pisicu81 in Muncii la 8 Jul, 13:34
cheltuieli cazare delegatie - Scris de pisicu811 in Drept Societar la 8 Jul, 12:46
Prescriptie raspundere penala - Scris de hangy in Consulta un avocat la 8 Jul, 01:15
Angajare cu diploma de scoala profesionala - Scris de andreasz2006 in Muncii la 6 Jul, 14:07
succesiune - Scris de comiza933 in Familiei la 5 Jul, 12:15
Amantul vrea casa mamei - Scris de Miruna Popa in Civil la 5 Jul, 09:23
Tulburare de posesie ? - Scris de plesea danut in Penal la 5 Jul, 09:16
Pierd pensa de urmas daca vand un imobil - Scris de AlexandruAlin in Alte discutii la 5 Jul, 01:11
dreptul la proprietate - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 3 Jul, 23:43
tutun din ungaria cu tibru si bon declarat,dosar penal? - Scris de ciprian391 in Vamal la 3 Jul, 20:38
bolnav psihic - Scris de Av Diana Burah in Familiei la 3 Jul, 15:37
Prescriptie -contestatie la executare - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 3 Jul, 10:56
ipoteca - Scris de Consuela Scarlat in Executare silita la 3 Jul, 10:52
NU AM PRIMIT HOTARAREA - Scris de PS avocat in Consulta un avocat la 2 Jul, 23:45
Expirare perioada de proba - Scris de serg1u in Penal la 2 Jul, 23:39
s
u
s
s
t
o
p
j
o
s
 • alegi un avocat
 • te intalnesti cu un avocat
 • semnezi cu un avocat

 • CAUTĂ UN AVOCAT
  Dupa nume:
  Dupa cabinet:
  DOCUMENTE UTILE
  Timbru de mediu
  Dobanda legala
  Taxa judiciara de timbru

  CUNOAŞTE-ȚI PROBLEMA
  Penal
  Civil
  Comercial
  Proprietate Intelectuala
  Contencios administrativ si fiscal
  Litigii de munca
  Minori si familie
  Asigurari sociale
  Faliment - procedura insolventei
  Drept maritim si fluvial
  CEDO
  Utilizatori online:
  mihaela, teodor, Sebastian Radu, 44 utilizatori neinregistrati
  Powered by phpBB Group
  Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011