|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje/342 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
cicica
|
Subiectul mesajului: Cartea de munca Scris: 10 Dec 2006, 11:06 |
|
|
|
|
Cum pot sa-mi recupreze cartea de munca de la un angajator care nu vrea sa-mi dea inapoi acest document si care nu vrea sa-mi incheie contractul de munca. Nu vrea sa emita o decizie de incetare iar cei de la Camera de munca nu dau nici un fel de solutie.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 10 Dec 2006, 11:50 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
stop... stai oleaca
daca angajatorul nu a incheiat CIM... nu are ce sa desfaca...
poti sa dai mai multe detalii??
acu.. eu banuiesc ca... te-ai prezentat la un loc de munca, cu carnet de munca cu tot... ai lucrat o perioada ..dupa care ai constatat ca angajatorul de fapt nu a incheiat CIM.. si refuza sa-ti predea carnetul de munca... sau nu am inteles bine.
detalii...........
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
cicica
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Dec 2006, 13:20 |
|
|
|
|
Treaba sta cam asa. M-am angajat cu contract de munca, inregistrat la Camera de munca. S-a facut inscrierea in carnet. La un moment dat angajatorul nu m-a mai primit la munca fara sa-mi justifice motivul si fara sa-mi plateasca ultimele doua luni pana la data la care nu m-a mai primit.
In momentul de fata nu vrea sa emita decizie de incetare a contracului de munca si nici nu vrea sa-mi dea cartea de miunca.
|
|
| Sus |
|
 |
|
aiurel
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Dec 2006, 13:58 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Ce te retine sa-ti dai demisia?
Carnetele sunt tinute la sediul societatii sau la ITM?
_________________ "Sunt in favoarea unei pedepse cu moartea mai drastice." GEORGE BUSH
|
|
| Sus |
|
 |
|
cicica
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Dec 2006, 14:15 |
|
|
|
|
Am trimis demisia. Cartile sunt tinute la societate, nu la camera de munca si cei de la ITM vor o decizie a angajatorului pentru a incheia contractul de munca. In plus se pare ca nu a platit nici un fel de contributie si impozit.
|
|
| Sus |
|
 |
|
cicica
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Dec 2006, 17:09 |
|
|
|
|
am incercat-o si pe asta. M-au trimis la decretul 92/76 si la instanta si la ANAF pentru neplata datoriilor catre bugetul de stat.
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 11 Dec 2006, 19:45 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
din pacate ITM-ul are dreptate...
chiar daca fac un control..angajatorul se alege cu o amenda..dar asta nu rezolva problema ta.
Instanta.... dar nu si ANAF...
poti sa soliciti instantei
1. sa constate ca a incetat CIM in baza art. 79 Codul muncii ( sper ca ai trimis demisia cu scrisoare recomandata sau cu confimare de primire.... adica ai o dovada),
2.sa oblige societatea la inchiderea carnetului de munca,
3. la plata obligatiilor catre bugete...
succes... 
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
lauraC
|
Subiectul mesajului: Scris: 14 Dec 2006, 09:55 |
|
|
|
|
si eventual plangere penala pentru neplata impozitelor cu retinere la sursa
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, myado, smill, romcos, corina, 76 utilizatori neinregistrati
|
|