|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje/95 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
andrada32
|
Subiectul mesajului: bun comun? Scris: 02 Noi 2011, 12:33 |
|
|
|
|
Buna ziua! Vreau sa divortez, insa am o nelamurire, drept pentru care va solicit cateva lamuriri: inainte de casatorie am achizitionat un autoturism, si ma intreb daca acesta va fi considerat bun comun, deoarece mi-am schimbat numele cu cel al sotului. Daca mi-am schimbat numele, trebuie sa schimb si numele din certificatul de inmatriculare a autoturismului si din cartea de identitate a acestuia? Multumesc anticipat!
|
|
| Sus |
|
 |
|
aspy
|
Subiectul mesajului: Re: bun comun? Scris: 02 Noi 2011, 16:06 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
fiind achizitionat inainte de casatorie, este bun propriu. relativ la schimbarea numelui din certificat, banuiesc ca e cel de dinainte de casatorie, sens in care, daca tot vrei sa divortezi, nu vad de ce sa-l mai schimbi. daca vrei sa pastrezi numele avut in timpul casatoriei, va trebui intr-adevar sa-l schimbi si in acte.
|
|
| Sus |
|
 |
|
vulpea29
|
Subiectul mesajului: Re: bun comun? Scris: 02 Dec 2011, 11:26 |
|
| Membru nou |
 |
|
|
dar daca autoturismul a fost achizitionat la o luna dupa casatorie si avem 8 ani de cand suntem impreuna?creditul e facut pe numele meu si numai eu am platit cele 60 rate.In caz de divort va trebui sa-l " ïmpart" cu sotia care n-a platit nicio rata?m-a girat fratele meu cand am luat masina, sotia castiga prea putin.
|
|
| Sus |
|
 |
|
aspy
|
Subiectul mesajului: Re: bun comun? Scris: 02 Dec 2011, 11:33 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
sintagmele sunt "inainte de casatorie" si "dupa casatorie", deci nu prea are relevanta ca ai o zi sau 10 ani de la eveniment. din pacate, se presupune ca banii de rate i-ai luat din banii comuni.. deci pana la urma tot bun comun ramane, indiferent de cine a facut creditul si cine a girat.. asta e..
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 4 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 69 utilizatori neinregistrati
|
|