Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje/519 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Avocata insarcinata si nedreptatita
MesajScris: 06 Mar 2007, 13:32
Sunt avocat si astept un copil. M-am interesat la Directia de Munca si Solidaritate Sociala daca beneficiez de drepturile prevazute de OUG 148/2005 privind indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani si raspunsul a fost negativ, cu argumente nepertinente. As vrea sa stiu daca v-ati confruntat cu aceasta problema si cum s-a rezolvat.Precizez ca prevederile art. 1 din ordonanta dau dreptul si avocatilor ( realizeaza venituri din activitati independente, cum cere legea) la cele 6 milioane lei indemnizatie timp de 2 ani. Chiar exista decizii ale Casei Asigurari a Avocatilor in acest sens.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Mar 2007, 13:48
Membru activ
Membru activ

N-ai tu treaba cu Directia de Munca ! Du-te la Barou si rezolva problema cu contabilul/secretara. Cum sa nu beneficiezi? Si nu esti nici prima nici ultima,asa ca stiu ei unde si ce acte sa trimita. (cel putin eu asa am facut)
Succes !

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Mar 2007, 14:10
De la Barou conform Statutului Casei de asigurari a Avocatilor beneficiez . Dar eu doresc sa iau bani din doua locuir> 1) de la barou, conform Statutului CAAvocatilor ( unde nu sunt probleme si am dreptul la 85% din venit; 2) de la Stat, cei 6 milioane deoarece sunt platitoare de impozit pe venit . Practic noi cotizam in doua locuri: la CAAAvocatilor ( unde nu am probleme, am vorbit deja) dar si la Finante platim impozit pe venit, asa cum cere acea ordonanta despre care am aminitit.In aceste conditii, mi se nedrept sa luam bani decat de la Barou

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Mar 2007, 17:41
Membru de baza
Membru de baza

Impozitul e impozit, iar contributia de asigurari sociale e alta mancare de peste. La finante nu cotizezi cu nimic, acolo platesti impozit care merge la bugetul de stat si nu are legatura cu asigurarile sociale.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Mar 2007, 21:41
Membru activ
Membru activ

Vezi ca nu cred ca cu Baroul e chiar asa...cu 85% din venit...(sau o fi,dar tot nu poti depasi alea 8 mil. ce se dadeau.)
Oricum,din doua parti tot nu primesti.Casa Avocatilor nu plateste de-astea,ci doar pensii.
Si cum zice Wittmann,indemnizatia pentru cresterea copilului (ce tine de asigurari sociale) nu are nimic de-a face cu Finantele si impozitul.
Vezi si tu la vreo colega care e in concediul de ingrijire.(si eu ar trebui inca sa fiu,dar a intrat sotul.Eu luam doar cele 8 mil.,ca era ceva cu 85%,dar nu trebuia sa depasesc 8 mil.)
Chestiile astea imi aduc aminte de zicala nnnu gasesti cizmar cu cizme bune"...adica pentru ce ne priveste in mod direct pe noi - nu pe clienti - nu gasim timp de studiat sau chef de cautat.Ia sa vina o clienta cu speta...sa vezi ce bine ne-am descurca in texte de legi !

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 06 Mar 2007, 22:34
Membru senior
Membru senior

wittmann scrie:
Impozitul e impozit, iar contributia de asigurari sociale e alta mancare de peste. La finante nu cotizezi cu nimic, acolo platesti impozit care merge la bugetul de stat si nu are legatura cu asigurarile sociale.

Nu sunt prea sigur, dan parca banii care reprezinta indemnizatia de crestere a copilului nu mai vin de la bugetul asigurarilor sociale, ci de la bugetul de stat. A fost o intreaga discutie despre asta acum ceva vreme. Dealtfel, pentru a beneficia de indemnizatia respectiva, trebuie sa fi realizat venituri impozabile (sa fi platit impozit) timp de 12 luni inainte de nastere, fara legatura cu cotizatia la bugetul asigurarilor sociale.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Mar 2007, 15:25
Membru activ
Membru activ

Asa cum a scris si wittmann, impozitul nu are nimic in comun cu indemnizatia ptr. cresterea copilului.

Daca din veniturile tale ai contribuit la C.A. a Avocatilor , vei primi de acolo banii. Se face media venitului (brut) pe ultimele 12 luni inainte de concediu, si din acesta medie primesti 85 %. Iar din aceasta suma ti se va scade cotizatia lunara.
Suma lunara nu este limitata la 600 RON. Deci este recomandabil sa ai venituri cat mai mari pe acesta perioada inaite de nastere.

De la stat nu ai cum sa primesti indemnizatie pentru ca nu ai contribuit la Casa de Asigurari. Cu toate acestea de la stat vei primi alocatia si inca un "ajutor financiar" lunar pana la implinirea varstei de 2 ani al copilului in suma de aproximativ 200 lei.

Nastere usoara! :)

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 07 Mar 2007, 17:12
Nu vei primi, in nici un caz bani si de la stat si de la CAA. Trebuie sa alegi. Daca ai venituri mari in ultimele luni inainte de nastere e in avantajul tau sa iei de la CAA. Suma minima platita de CAA pentru concediu ingrijire copil este acum de 485 RON. Plus alocatia de 200 ron pana ce copilul implineste 2 ani.

De la stat iei 600 plus 200 alocatie pana la doi ani.

Du-te la un inspector la CAA si roaga-i sa-ti faca un calcul sa vezi cum iti convine mai bine.

Cert este ca nu vei lua bani din doua locuri si la stat e alegatura multa.

Nastere usoara

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

divort comun acord - Scris de lory30 in Familiei la 24 May, 00:24
    cauze civile - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 23 May, 20:06
    Masuratori gresite. Nu pot vinde terenul. - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:21
    Fostul sot nu permite accesul evaluatorului - Scris de Biancaa in Familiei la 23 May, 17:16
    Vanzarea unui apartament cu clauze viagere - Scris de Vizitator in Civil la 23 May, 17:14
    Cum pot lasa averea mea unui strain? - Scris de Vizitator in Succesiuni la 23 May, 16:56
    Am castigat procesul. Cum scap de poprire? - Scris de IorgulescuV in Civil la 23 May, 16:54
    Pot primi somaj la terminarea facultatii, daca am mai lucrat - Scris de studentul in Muncii la 23 May, 16:51
    Somatie pentru credit de 1800 ron - Scris de Ildi in Consulta un avocat la 23 May, 16:49
    Pensie de urmas vs. jov de weekend - Scris de C_A_Coltuc in Muncii la 23 May, 16:15
    Semnatura Legalizata - Scris de rol in Practica notariala la 23 May, 16:07
    pensie alimentara - Scris de C_A_Coltuc in Familiei la 23 May, 16:01
    ar - Scris de adrian_cosmin in Consulta un avocat la 23 May, 11:41
    scoaterea la licitatie a unui apartament - Scris de Cuculis in Executare silita la 23 May, 11:00
    lipsa gestiune - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 23 May, 10:56
    testament necitit - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 23 May, 10:54
    riscuri dupa adjudecarea unui imobil - Scris de marinescu1328 in Executare silita la 23 May, 09:02
    ast - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 22 May, 18:36
    LA PLANGERE CONTRAVENTIONALA MI-A DAT IREVOCABILA - Scris de Leon Carmen in Penal la 22 May, 17:05
    testament necitit - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 May, 16:08
    pot executa bunurile actualului sot al fostei mele sotii? - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:38
    Refuzu de ridicare a somatiei ABUZ /SANTAJ ????? - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:33
    executorii bancari - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:19
    Recunoastere copil major de catre tatal biologic. - Scris de Leon Carmen in Familiei la 22 May, 13:49
    Cumparatorul masinii vrea o parte din bani inapoi - Scris de Vizitator in Civil la 22 May, 11:11
    Amenda inventata - Scris de Cuculis in Contencios Administrativ la 22 May, 11:02
    bataie in scoala - Scris de Leon Carmen in Penal la 22 May, 11:01
    M-am razgandit dupa succesiune - Scris de Cuculis in Succesiuni la 22 May, 10:59
    plingere catre politia orasului chitila - Scris de Cuculis in Penal la 22 May, 10:55
    custodia definitiva - Scris de Cuculis in Familiei la 22 May, 10:53
    Micsorarea pensiei alimentare - Scris de Vizitator in Familiei la 22 May, 10:51
    Caut avocat pentru recunoasterea unei sentinte din alt stat - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 22 May, 10:33
    Conferinta internationala anuala a UMK - Scris de UMK Iasi in Alte discutii la 22 May, 09:46
    incalcare drepturi - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 May, 09:16
    adoptia unui major - Scris de silvisor in Consulta un avocat la 22 May, 01:47
    intrebare - Scris de andr in Consulta un avocat la 21 May, 22:26
    Problema medicala diagnosticata gresit in Grecia - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 21 May, 16:15
    Evacuarea sotului inainte de finalizarea divortului - Scris de C_A_Coltuc in Familiei la 21 May, 14:42
    gestiune - Scris de titusiann in Civil la 21 May, 12:48
    succesiune dupa 6 luni - Scris de Cuculis in Succesiuni la 21 May, 11:05
    Bunurile mortului sunt executate silit, fara succesiune - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 21 May, 11:00
    Divort - vrem sa facem partaj doar asupra sumelor de bani - Scris de Cuculis in Familiei la 21 May, 10:46
    contracte amanet fictive - rog raspuns - Scris de Leon Carmen in Procedura Penala la 20 May, 17:42
    autorizatii retrase - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 20 May, 13:45
    peie alimentara - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 20 May, 09:51
    Nu mai pot dormi de zgomot - Scris de angel in Consulta un avocat la 20 May, 01:54
    ce inseamna pe citatie dupl. si ment. formul. intamp. ? - Scris de angel in Familiei la 20 May, 01:49
    Greseala in declaratie. Ce trebuie sa fac? - Scris de angel in Procedura Penala la 20 May, 01:41
    actiune tardiva - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 May, 20:15
    Prima zi de infatisare - Scris de Adrian P in Procedura Civila la 19 May, 19:18
    s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    P4tr4tzel, maxxgabi, 56 utilizatori neinregistrati