|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Aveti vreo idee? Scris: 01 Sep 2009, 18:45 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
Membru din: 03 Noi 2008, 13:00 Mesaje: 132 Localitate: Bucuresti
|
X persoana juridica ofera spre inchiriere lui Y (alta persoana juridica) o cladire de birouri pe mai multe etaje. Se incheie un contract de inchiriere (durata fiind mai mare de 5 ani, contractul s-a inscris la CF si la administratia financiara). Y acorda lui X un avans pentru 4 luni (pana la data de 01.09.2009) si o suma drept garantie (conform contractului). Dupa aceste 4 luni, Y se hotaraste sa plece. Mentionez ca administratorul societatii Y este spaniol (intrucat cu el s-a semnat contractul).
Expun cateva clauze din contract:
5.4. Chiria se plăteşte prin virament bancar în primele 5 (cinci) zile lucrătoare ale fiecărei luni (inclusiv viramentul bancar) pentru luna în curs în contul Locatorilor [•] deschis la [•] sucursala [•].
5.6. Alte servicii precum reamenajare, transport, montare, demontare, returnare, dezinsecţia finală etc. pentru imobilul închiriat nu sunt cuprinse în chirie şi vor fi plătite separat de către Locatar.
6.2. Dacă Locatarul nu va plăti chiria sau orice alte sume datorate în baza prezentului Contract, sau dacă nu îşi îndeplineste orice alte obligaţii prevăzute în prezentul Contract, Locatorii pot utiliza, aplica sau reţine toată sau orice parte din această garanţie în contul oricărei sume care ar fi datorată de către Locatar sau la care ar putea fi obligaţi din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a oricăreia din obligaţiile sale.
6.4. În cazul în care Locatarul decide să rezilieze prezentul Contract până la data de 31.12.2009, suma constituită drept garanţie nu va fi returnată Locatarului de către Locatori.
Cateva din obligatiile Locatarului sunt:
8.2. e) să plătească la termenele scadente toate cheltuielile de întreţinere: apă, gaze, gunoi, plata facturilor pentru consumul de energie electrică contorizate pentru imobilul închiriat;
l) la încetarea din orice motiv a prezentului Contract să predea imobilul Locatorilor imediat, în baza unui proces-verbal de predare-primire în stare bună de folosinţă şi curat;
9.7. Orice lucrări de modificare, reamenajare, îmbunătăţire (chiar şi cele considerate minore) se vor face printr-un act adiţional la prezentul Contract.
10.4. În situaţia în care Locatarul efectueaza reparaţii asupra imobilului fără acordul Locatorilor, acesta trebuie sa plătească Locatorilor depagubiri, în cuantumul stabilit de aceştia prin raportare la prejudiciul încercat.
11.4. În situaţia în care Contractul este denunţat de către Locatar, acesta se obligă să notifice în scris Locatorii cu 60 de zile înainte de rezilierea prezentului Contract.
11.5. În cazul în care Locatarul nu va respecta termenul de notificare de 60 de zile prevăzut la paragraful anterior, acesta va achita despăgubiri reprezentând contravaloarea chiriei pe următoarele 2 luni ale anului în curs.
11.6. În caz de terminare a prezentului Contract din orice motiv, obligaţiile scadente ale Locatarului trebuie onorate (cu titlu de exemplu, dar nu numai, toate cheltuielile de întreţinere prevăzute la punctul 8.2. lit. e).
Avand in vedere clauzele de mai sus, mentionez urmatoarele:
Y a facut o notificare scrisa astazi catre X ca vrea sa plece in termen de 60 de zile incepand cu data de 01.09.2009, spunand ca plata chiriei pentru luna in curs o va face pana pe data de 5. Intrebarea este: daca a facut notificarea scrisa si pleaca dupa 2-3 zile, X are dreptul sa-i ceara in instanta contravaloarea chiriei pe 2 luni (conform clauzei)?
Daca Y a dat gauri in peretii interiori ca sa monteze diverse bari metalice, a dat gauri in peretii exteriori montand reclame (distrugand astfel multe placi de bond montate pe cladire), fara acordul scris al lui X, cum se calculeaza cuantumul daunelor? In conditiile in care ei nu vor sa efectueze nicio reparatie, tinand cont ca nu au avut acordul scris al lui X.
Mentionez de asemenea ca Y nu si-a platit factura pentru consumul de energie electrica din luna mai si pana azi, acumulandu-se o suma destul de mare.
In cazul in care pana pe data de 5 a lunii in curs nu achita chiria, nu-si platesc facturile restante la energia electrica, nu efectueaza reparatii pentru cladire, ce se mai poate face? Subliniez faptul ca administratorul societatii este strain si ar putea pleca in Spania, iar despre asociati nu stiu care este cetatenia lor (dar presupun ca cel putin unul este roman).
Problema este ca vorba de o suma considerabila si mi-e teama ca dupa plecarea lor in Spania, sa nu intre Y in insolventa si sa nu avem ce sa executam :(
Daca mai aveti nevoie de informatii, va stau la dispozitie.
Multumesc frumos 
_________________ "Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de nu a avea dreptate, eu voi lupta pana la moarte!"
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 13:00 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Daca intra in procedura, cf L 85 se suspenda de drept orice actiune judiciara,sau extra, urmand ca recuperarea creantelor sa se faca in cadrul procedurii.
Io unu nu inteleg ce ai vrut sa intrebi.
|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 13:44 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
Imi cer scuze, poate nu m-am exprimat prea clar
Vroiam sa stiu cum se calculeaza cuantumul daunelor daca Y a facut modificari (provocand astfel pagube materiale considerabile), fara acordul scris al lui X? In conditiile in care ei nu vor sa efectueze nicio reparatie si nu au avut nici acordul scris al lui X. Se aduce un expert? Daca da, de unde (daca stiti)? Se poate face aceasta "expertiza" pana se ajunge in instanta (in speranta unei rezolvari amiabile) sau trebuie sa numeasca instanta unul?
Multumesc 
_________________ "Eu am dreptate, tu nu. Dar pentru libertatea ta de nu a avea dreptate, eu voi lupta pana la moarte!"
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 14:11 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Io unul, as cere oferta de la o firma- doua specializate, as pretinde suma in instanta, iar daca cineva nu i de acord se poate face si o expertiza judiciara.
|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 19:07 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
Dl. Razman, daca esti dragut si nu te superi  , as mai avea o intrebare
In cazul in care s-a montat parchet in cladirea despre care vorbeam mai sus de catre o persoana, C, care a adus factura pentru parchetul cumparat, a dat o declaratie ca il monteaza intr-o anumita perioada de timp (intrucat au fost diverse discutii), dar nu exista o factura pentru manopera si garantie, iar pachetul s-a umflat dupa o luna, intrucat nu a fost pus bine (din cate am inteles l-a pus prea presat), ce se poate face? Ca domnul C a venit si l-a mai reparat de 2 ori in decurs de 3 luni si s-a umflat la loc. El sustine ca nu este din vina lui si vrea sa vina un expert sa faca o constatare din care sa reiasa daca este din vina lui sau nu, invocand diversi factori care ar fi putut interveni, precum: umiditate (desi nu este cazul), temperatura nu stiu cum, etc.
Daca nu exista factura pentru manopera (montat) si garantie... X il poate trage la raspundere pe C in vreun fel?
Multumesc 
|
|
| Sus |
|
 |
|
razman
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 20:34 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Eu zic ca nu.

|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Sep 2009, 20:48 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
Adica... X a investit 6000 euro in parchet ca un nene (recomandat de cineva) sa faca mai mult pagube decat treaba
Si daca X face rost acum de o factura cu data retroactiva? Il poate ajuta cu ceva? Sau daca zice ca l-a tot amanat cu factura si n-a mai adus-o? :? Ca daca nu... X va trebui sa scoata parchetul (implicit sa arunce 6000 euro la gunoi) si sa puna altul. Ceea ce este destul de costisitor.
Poate X sa-l traga la raspundere ca nu i-a dat factura? Stiu ca era obligatia lui X s-o ceara... dar daca a cerut-o si C l-a tot amanat pana astazi?
Nu stiu, incerc sa gasesc si eu tot felul de ipoteze. Acum nu stiu cat de corecte sunt... dar... incerc
Multumesc 
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 09:23 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2006 Localitate: Bucuresti
|
si cu "nenea recomandat" de ce n-ati facut contract cu clauze si tot tacamul?!...e pf or pj?Chiar nu va inteleg cum puteti plati 6000E pe "vorbe"?!
unde-i fraza care cuprinde:..obligatiile partilor, predarea lucrarii-conditii,calitatea,etc, etc...
si ca o rautate mica acum:X este pj,cum i-a platit lui "nenea recomandat"serviciile fara factura si contract?!  , cum a scos Xbanii din casierie...etc, etc...
Deci si eu zic ca n-ai cum sa-l tragi pe C la raspundere in vreun fel. :(
|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 09:38 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
Offf  m-am zapacit de tot  fiind problema personala, cred ca mi-a incetosat gandirea si am spus marea prostie ca X e persoana juridica. Imi cer mii de scuze  X este persoana fizica casatorit cu M, ambii trecuti in contractul de inchiriere. Nu stiu din ce motive X nu a incheiat contract cu dl. C, probabil ca atunci era totul in graba si nu a realizat. Daca nu ar fi cerut M (sotia lui X) factura pentru achizitionarea parchetului... nici pe aia nu ar fi avut-o.
Deci, sa inteleg ca totul este pierdut cu privire la parchet :( Nu se mai poate recupera nimic :(
DAR, daca vine C si il repara iar (asa cum l-a mai reparat de 2 ori):
a) putem sa incheiem acum contract cu el (desi nu cred ca o sa mai vrea)?
b) sau putem sa-i cerem o garantie, ceva?
Nu stiu, intreb si eu... ca e vorba de o gramada de bani si sper ca X sa poata reupera o parte :(
Va rog sa nu va suparati pe mine ca va sacai cu intrebari

|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Sep 2009, 16:09 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
Agenduta, kynes, angel, kinga... careva?
Mai pot recupera ceva din cei 6000 euro? Pot cere vreo garantie? Va rog ajutati-ma. Va dau prajiturele!!! Va invit la cofetarie, serios! 
|
|
| Sus |
|
 |
|
angel
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 12:11 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
Membru din: 13 Mai 2009, 13:00 Mesaje: 2006 Localitate: Bucuresti
|
nu-i poti recupera :( ,decat daca faci contract antedatat  ceea ce nu cred ca va semna in veci 
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 16:53 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
dar nu inteleg...ce dovada ai tu ca ai dat acei bani lui C?
|
|
| Sus |
|
 |
|
floryxsx
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 16:56 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Exista o factura de cumparare a parchetului. Atat. Nu exista factura pentru manopera. Si achizitionarea + manopera = 6000 euro.
|
|
| Sus |
|
 |
|
agenda
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Sep 2009, 16:58 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
pe numele cui factura? pe ce suma? si restul de bani? cum dovedesti ca ai dat?
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: P4tr4tzel, maxxgabi, 51 utilizatori neinregistrati
|
|