|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje/237 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
Jaja
|
Subiectul mesajului: anulare certificat de mostenitor Scris: 02 Mai 2006, 11:42 |
|
| Membru Junior |
 |
|
rasfoind in graba spetele propuse la examenul de def in av dau peste urmatoarea speta si as vrea sa stiu daca gandesc bine sau nu:X cheama in jud pe fiica ei Y pt iesirea din indiviziune cu aceasta si anularea certif de mostenitor pt urmat motive:
-de pe urma defunctului ei sot, Z , au ramas mai multe bunuri printre care si un imobil despre care in mod gresit s-a retinut ca a fost proprietatea exclusiva a lui Z, de fapt fiind bun comun dobandit in timpul casatoriei
-ea,X, nu a acc mostenirea,unica mostenitoare fiind fiica ei Y
Eu ma gandeam ca :
-actiunea de partaj a bunului comun este imprescriptibila si guv de prev Cod Familiei
-actiunea de anulare a certificatului de mostenitor ar avea car unei actiuni in revendicare in ceea ce priveste cota parte din dr de proprietate care ar apartine sotiei X, asa ca este si ea la randul ei imprescriptibila
Este bine sau nu? 
|
|
| Sus |
|
 |
|
celly
|
Subiectul mesajului: Scris: 02 Mai 2006, 20:33 |
|
|
|
|
In primul rand se pune problema unei acceptari tacite a succesiunii de catre sotie. Daca sotia nu a acceptat succesiunea nici tacit, fiindu-i vatamate interesele prin emiterea certificatului de mostenitor, in interiorul termenului de prescriptie,poate solicita anularea certificatului de mostenitor intrucat din masa succesorala a defunctului nu face parte cota de 1/2 parte din imobil; constatarea calitatii de bun propriu a cotei de 1/2 parte; sistarea starii de indiviziune cu fiica mostenitoare.
Dupa parerea mea, nu poti vorbi despre un partaj de bun comun intrucat a decedat sotul si a incetat starea de devalmasie;nu se poate pune nici problema unei revendicari, intrucat pana la anularea certificatului de mostenitor si restabilirea situatiei de carte funciara nu poate face dovada calitatii de proprietar.
|
|
| Sus |
|
 |
|
Jaja
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Mai 2006, 10:56 |
|
| Membru Junior |
 |
|
asta era ideea , parata i-a opus prescriptia
ce ar putea sa faca insa sotia ca sa-si ia cota-parte din imobil? Cum ar trebui sa se opuna exceptiei prescriptiei? Din cauza asta m-am gandit la aciunea in revendicare imobiliara si la faptul ca la deces, impartirea bunurilor comune se face intre Ss si mostenitori, prin buna invoiala sau daca nu in instanta. 
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 3 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: administrator, P4tr4tzel, romcos, anam, 05111999, 114 utilizatori neinregistrati
|
|