Avocatura
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje/499 afisari ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Angajatorul refuza sa-mi dea cartea de munca.
MesajScris: 03 Mai 2006, 16:09
Fostul angator refuza pe diverse motive sa-mi dea cartea de munca de aproape 2 luni si vroiam sa intreb ce posibilitati am sa o recuperez?Din cate stiu exista decretul 92/1976 art.4 care prevede clar faptul ca trebuie remisa cartea de munca angajatului la terminarea contractului individual de munca cu toate inscrisurile la zi, si conform acestui decret firma trebuie pusa in intarziere problema mea e cum pot pune in intarziere firma?Sau daca nu trebuie pusa in intarziere atunci ce se poate face?

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 03 Mai 2006, 18:25
Membru Junior
Membru Junior

Eu te sfatuiesc sa faci mai intai o sesizare la Inspectoratul de munca din orasul in care locuiesti semnalandunle problema cu care te confrunti. In acest fel un control din partea acestei institutii se va face la firma cu pricina si poate o sani puna pe ganduri.
De asemenea este indicat sa faci o adresa catre firma, in care sa soliciti inapoierea carnetului de munca in baza deciziei de desfacere a contractului de munca, adresa in 2 exemplare, dintre care 1 ramane la tine cu dovada nr de inregistrare la firma. Daca lucrurile nu se rezolva pe cale amiabila, o santi fie de mare folos.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Mai 2006, 14:57
O sesizare la itm am facut dar fara sa specific numele firmei.Cat despre adresa aia nu stiu cum sa o fac si la ce sa fac referire pt ca eu doar am predat o demisie pe care nici macar nu am vazut sa fie aprobata.
Se poate sa imi postezi un link unde sa vad un model de astfel de adresa?

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Mai 2006, 15:20
Membru activ
Membru activ

Cum Doamne Iarta-ma fara sa specifici numele firmei???? Pai atunci de ce ai facut-o?? Pe cine sa controleze?

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Mai 2006, 16:17
Nu vroiam sa-i reclam pe ei inca ci doar sa stiu ce am de facut ca sa-mi recuperez cartea de munca.Sesizarea era de fapt o intrebare pe care am adresat-o pe situl itm bucuresti si la care am am primit si raspuns cu nr de inregistrare, semnatura, stampila etc.

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului:
MesajScris: 04 Mai 2006, 16:48
1. Prima oara fa o vizita la firma unde verifica daca cererea de demisie a fost aprobata. Presupun ca era o cerere de incetare a raporturilor de munca cu acordul partilor, altfel erai obligat ca in perioada de preaviz sa te prezinti la serviciu, in caz contrar ti se va putea desface CIM din culpa ta. Cu acea ocazie, daca vei sti ce rezolutie a primit cererea ta de demisie, vei depune totodata si o cerere de eliberare a cartii de munca in temeiul decretului 92 (neabrogat inca), aratind ca de la data incetarii raporturilor de munca cu acordul partilor , firma era obligata sa-ti predea carnetul de munca cu inregistrarile efectuate in acesta la zi, precum si cu platile achitate la zi (impozit pe salariu, CAS, somaj, pensie etc.), deoarece numai in baza acestui act te poti angaja. Daca vei citi art. 8 mi se pare din Decretul nr. 92 vei observa ca la angajare, pe linga alte acte este necesar si carnetul de munca daca potentialul angajat a mai lucrat anterior. De la data de 01.01.2007, aceste carnete de munca se vor elimina.

2. Dupa aceea, faci o sesizare la ITM pe care o depui cu numar de inregistrare si din care pastrezi un exemplar. In sesizare vei arata:
- numele si adresa ta,
- denumirea si sediul firmei,
- vei mentiona ca ai avut calitatea de angajat al acelei firme de la data ... pina la data ....
- vei face referire la cererea de demisie care a fost aprobata incepind cu data de .....
- vei solicita ITM sa faca demersurile necesare in vederea obligarii firmei la eliberarea carnetului tau de munca pe care ti-l va inmina personal ITM-ul, avind in vedere ca in general, firmele achita un comision la ITM pentru efectuarea de catre aceasta a inregistrarilor aferente perioadei lucrate.
Vei primi apoi, prin posta, o adresa de la ITM prin care, in urma verificarilor si a inregistrarilor efectuate in carnetul de munca in baza dispozitiilor de plata efectuate de catre firma pentru tine aferente salariului primit, ti se va comunica data la care trebuie sa te prezinti la ITM pentru ridicarea personal a acestui act.
Pastreaza adresa catre ITM si numarul de inregistrare, precum si adresa catre firma pentru eliberarea carnetului de munca cu numarul si data de inregistrare dat de registratura firmei.
Intre timp, incearca sa te agajezi. Daca obtii o promisiune de angajare dar ti se solicita carnetul de munca si nu te poti angaja, da-i in judecata.
In aceasta ultima faza, angajeaza un avocat, singurul care te poate ajuta.
Succes!

Raportează acest mesaj
Sus

Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2

Subiecte similare
 Subiecte   Autor   Răspunsuri   Vizualizări   Ultimul mesaj 
Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. angajatorul refuza plata ultimului salariu

claudiu_783

4

319

13 Ian 2010, 17:13

Daniela SANDU Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. Cartea de munca

cicica

8

342

14 Dec 2006, 09:55

lauraC Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. inscrisuri in cartea de munca

cristydrgh

0

525

14 Dec 2005, 20:25

cristydrgh Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. incetare CIM + cartea de munca

leo26

5

463

17 Mar 2006, 15:57

Motanu Vezi ultimul mesaj

Nu sunt mesaje necitite noi în acest subiect. salariu pe cartea de munca

kik

14

503

25 Aug 2006, 10:28

leo26 Vezi ultimul mesaj

Puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
  • alegi un avocat
  • te intalnesti cu un avocat
  • semnezi cu un avocat
  • Cauta un avocat
    Dupa numele avocatului:
    Dupa numele societatii:
    DOCUMENTE UTILE
    Cunoaste-ti problema
    Penal
    Civil
    Comercial
    Proprietate Intelectuala
    Contencios administrativ si fiscal
    Litigii de munca
    Minori si familie
    Asigurari sociale
    Faliment - procedura insolventei
    Drept maritim si fluvial
    CEDO
    Vorbeste cu altii!
    Ultimele 50 de mesaje

ar - Scris de adrian_cosmin in Consulta un avocat la 23 May, 11:41
    scoaterea la licitatie a unui apartament - Scris de Cuculis in Executare silita la 23 May, 11:00
    lipsa gestiune - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 23 May, 10:56
    testament necitit - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 23 May, 10:54
    riscuri dupa adjudecarea unui imobil - Scris de marinescu1328 in Executare silita la 23 May, 09:02
    ast - Scris de Leon Carmen in Consulta un avocat la 22 May, 18:36
    LA PLANGERE CONTRAVENTIONALA MI-A DAT IREVOCABILA - Scris de Leon Carmen in Penal la 22 May, 17:05
    testament necitit - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 May, 16:08
    pot executa bunurile actualului sot al fostei mele sotii? - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:38
    Refuzu de ridicare a somatiei ABUZ /SANTAJ ????? - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:33
    executorii bancari - Scris de daydreamer in Executare silita la 22 May, 15:19
    Recunoastere copil major de catre tatal biologic. - Scris de Leon Carmen in Familiei la 22 May, 13:49
    Cumparatorul masinii vrea o parte din bani inapoi - Scris de Vizitator in Civil la 22 May, 11:11
    Amenda inventata - Scris de Cuculis in Contencios Administrativ la 22 May, 11:02
    bataie in scoala - Scris de Leon Carmen in Penal la 22 May, 11:01
    M-am razgandit dupa succesiune - Scris de Cuculis in Succesiuni la 22 May, 10:59
    plingere catre politia orasului chitila - Scris de Cuculis in Penal la 22 May, 10:55
    custodia definitiva - Scris de Cuculis in Familiei la 22 May, 10:53
    Micsorarea pensiei alimentare - Scris de Vizitator in Familiei la 22 May, 10:51
    Caut avocat pentru recunoasterea unei sentinte din alt stat - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 22 May, 10:33
    Conferinta internationala anuala a UMK - Scris de UMK Iasi in Alte discutii la 22 May, 09:46
    incalcare drepturi - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 22 May, 09:16
    adoptia unui major - Scris de silvisor in Consulta un avocat la 22 May, 01:47
    intrebare - Scris de andr in Consulta un avocat la 21 May, 22:26
    Problema medicala diagnosticata gresit in Grecia - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 21 May, 16:15
    Evacuarea sotului inainte de finalizarea divortului - Scris de C_A_Coltuc in Familiei la 21 May, 14:42
    gestiune - Scris de titusiann in Civil la 21 May, 12:48
    succesiune dupa 6 luni - Scris de Cuculis in Succesiuni la 21 May, 11:05
    Bunurile mortului sunt executate silit, fara succesiune - Scris de Cuculis in Consulta un avocat la 21 May, 11:00
    Divort - vrem sa facem partaj doar asupra sumelor de bani - Scris de Cuculis in Familiei la 21 May, 10:46
    contracte amanet fictive - rog raspuns - Scris de Leon Carmen in Procedura Penala la 20 May, 17:42
    autorizatii retrase - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 20 May, 13:45
    peie alimentara - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 20 May, 09:51
    Nu mai pot dormi de zgomot - Scris de angel in Consulta un avocat la 20 May, 01:54
    ce inseamna pe citatie dupl. si ment. formul. intamp. ? - Scris de angel in Familiei la 20 May, 01:49
    Greseala in declaratie. Ce trebuie sa fac? - Scris de angel in Procedura Penala la 20 May, 01:41
    actiune tardiva - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 19 May, 20:15
    Prima zi de infatisare - Scris de Adrian P in Procedura Civila la 19 May, 19:18
    Cum pot recupera contravaloarea unor prestari de servicii de - Scris de danpreda in Executare silita la 19 May, 17:58
    cuncubina - Scris de Leon Carmen in Familiei la 19 May, 12:51
    Tranzactie prin intermediul agentiei - Scris de Leon Carmen in Comercial la 19 May, 09:51
    Invocare exceptie necompetenta teritoriala - Scris de vulpacris in Procedura Civila la 19 May, 08:51
    Prescriptie a unei hotarari definitive si irevocabile - Scris de Vizitator in Civil la 18 May, 22:55
    Program work and travel usa - Scris de Vizitator in Consulta un avocat la 18 May, 21:30
    Pensie de urmas vs. jov de weekend - Scris de Vizitator in Muncii la 18 May, 18:26
    nulitate act - Scris de Leon Carmen in Civil la 18 May, 18:05
    Concedii neefectuate timp de 4 ani - Scris de Vizitator in Muncii la 18 May, 16:44
    Cum se poate face legal schimbul de terenuri? - Scris de C_A_Coltuc in Civil la 18 May, 15:12
    preaviz - Scris de 05111999 in Muncii la 18 May, 10:38
    Mi se cer bani dupa terminarea executarii silite - Scris de Cuculis in Civil la 18 May, 09:50
    s
    u
    s
    s
    t
    o
    p
    j
    o
    s
    Utilizatori online:
    administrator, P4tr4tzel, anam, 05111999, 96 utilizatori neinregistrati