|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
buba
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Apr 2005, 14:21 |
|
|
|
Din cate stiu eu , nicaieri in CM nu este reglementat dreptul angajatorului de a recolta probe biologice de la salariati. Poate ca in ROI se prevede ceva mai mult, insa ma indoiesc...
Desfacerea CIM bazata exclusiv pe o astfel de " proba" mi se pare subtire si atacabila.
Cercetarea disciplinara prealabila presupune un referat intocmit de o persoana imputernicita in acest scop ( de regula seful ierarhic superior) cu aratarea probelor sau a declaratiilor unor martori( cand este cazul), convocarea in scris a salariatului (care va putea oferi o nota explicativa).
In contextul in care salariatul a recunoscut fapta iar martorii pot demonstra savarsirea faptei, consider ca sanctiunea desfacerii CIM poate fi aplicata raportat cu gravitatea abaterii disciplinare ( art.266 CM)
Alcoolemia persoanei in cauza ar putea fi "amintita ", la nevoie , pentru a justifica ingrijorarea si diligenta cadrelor medicale fata de " starea de sanatate" a salariatei care era la un pas de coma alcoolica ( si nu neaparat ca o proba in sine) 
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
adviser45
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Apr 2005, 19:28 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Daca ai referatul sefului direct, declaratiile a doi martori, si declaratia ei cu privire la evenimentele.....din data de....., poti trece la emiterea unei decizii de desfacere.
|
|
| Sus |
|
 |
|
adviser45
|
Subiectul mesajului: Scris: 03 Apr 2005, 19:33 |
|
| Membru activ |
 |
 |
|
|
Apropo, vezi ca s-ar putea sa nu se prezinte la serviciul de resort sa dea declaratii.
Atunci ii trimiti invitatia cu confirmare de primire, si anexezi confirmarea de primire la documentatia care a stat la baza desfacerii.
|
|
| Sus |
|
 |
|
SORINUTA
|
Subiectul mesajului: alcoolemie luata fara vointa salariatului Scris: 04 Apr 2005, 09:35 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
|
Sa va spun deznodamantul. Azi a vazut directorul referatul facut de medicul sef de sectie semnat (!!!!!!!) pe acceasi foaie de 2 martori - ce ziceti de valabilitate - si o sa fac decizie de desfacere a contractului de munca.
|
|
| Sus |
|
 |
|
croc
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2005, 10:08 |
|
Membru din: 25 Apr 2004, 13:00 Mesaje: 1907 Localitate: mun. Bucuresti
|
|
in opinia mea, nu ai facut cercetare disciplinara;
in baza referatului semnat si de martori trebuie sa o convoci (sa ai dovada) si sa ii consemnezi sustinerile;
abia apoi emiti decizia!
|
|
| Sus |
|
 |
|
sebi77
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2005, 10:30 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Ce greu este sa dai afara un betivan (a).....
|
|
| Sus |
|
 |
|
SORINUTA
|
Subiectul mesajului: alcoolemie luata fara vointa salariatului Scris: 04 Apr 2005, 10:32 |
|
| Membru Junior |
 |
 |
|
croc scrie: in opinia mea, nu ai facut cercetare disciplinara; in baza referatului semnat si de martori trebuie sa o convoci (sa ai dovada) si sa ii consemnezi sustinerile; abia apoi emiti decizia!
Am convocat-o vineri, a venit, si-a facut nota explicativa, a spus ca e posibil ca sangele sa-i fie schimbat pana sa ajunga la IML si ca RECUNOASTE CA A BAUT, dar nu in unitate...................
|
|
| Sus |
|
 |
|
croc
|
Subiectul mesajului: Scris: 04 Apr 2005, 13:12 |
|
Membru din: 25 Apr 2004, 13:00 Mesaje: 1907 Localitate: mun. Bucuresti
|
inseamna ca nu am citit cu atentie;
scuze;
e in regula, acum!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: P4tr4tzel, anam, 05111999, 93 utilizatori neinregistrati
|
|