|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje/672 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
christina
|
Subiectul mesajului: Actul sexual intre doi minori Scris: 22 Mai 2004, 17:50 |
|
|
|
|
Cum se rezolva situatia cand doi minori intre 14 si 15 ani au impreuna raport sexual? Sunt amandoi infractori ( ca au 14 ani) , dar si victime tot amandoi ( pt ca partenerul nu ae 15 ani) ?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Francesca
|
Subiectul mesajului: Scris: 23 Mai 2004, 09:48 |
|
| Membru Junior |
 |
|
|
CRed ca este o problema de incadrare juridica. Unul dintre ei trebuie sa fie parte vatamata, altfel nu s-ar fi aflat despre asta, iar daca s-a aflat pentru ca au facut-o in public sau in alte circumstante atunci e alta problema.
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Cred ca este o infractiune de viol Scris: 25 Mai 2004, 10:26 |
|
|
|
|
De ce cred eu acest lucru?, pentru ca eu am mai vazut cazuri din acestea si care au avut ca rezolvare pe cei mai mari, ei erau vinovatii acelor acte sexuale care se petreceau si care pana la urma au fost musamalizate, de aceea nu s-a ajuns in justitie nici pana la ora actuala.
CONCLUZIA:
Eu cred ca vinovatul este cel mare si este autoritar, pentru ca are putere, iar cel mic pentru nu are putere din punct de vedere fizic si mental.
|
|
| Sus |
|
 |
|
piorel
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Mai 2004, 15:38 |
|
| Membru activ |
 |
Membru din: 25 Iun 2003, 13:00 Mesaje: 496 Localitate: Constanta
|
Problema inlaturarii caracterului penal al faptei cred ca prezinta relevanta. Minoritatea ca si cauza justificativa a caracterului antijuridic poate exista in cazul acesta. etc... 
_________________ In dubio pro reo.
|
|
| Sus |
|
 |
|
christina
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Mai 2004, 17:37 |
|
|
|
|
La actul sexual cu un minor ridicarea la 15 ani a pragului varstei victimei nu se coreleaza cu varsta responsabilitatii penale.Un minor de la 14 ani are discernamant pentru a raspunde penal ( de ex pt viol) si nu are discernamant pt o relatie sexuala liber consimtita?
|
|
| Sus |
|
 |
|
Scorpion
|
Subiectul mesajului: Scris: 28 Mai 2004, 17:53 |
|
|
|
|
:) Hai sa fim seriosi! Nu va fi nici o infractiune!
ADI
|
|
| Sus |
|
 |
|
virtual
|
Subiectul mesajului: Scris: 19 Sep 2004, 12:24 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Problema exista intr-adevar. Doctrina a sesizat-o de mult...a se vedea V. Cicolei, Viata sexuala si politica penala, Editura Hoding Reporter, Bucuresti, 1994...
Se ajungea la concluzia ca in practica nu vor fi pedepsiti niciodata datorita vasteo apropiate si a faptului ca nu se poate afirma, in consideratia varstei ca avem de a face cu un raport victima agresor...
Solutia pare putin cam filosofica si nu in spiritul legii, dar asta e. Oricum de lege ferenda se propune modificarea varstei subiectului activ, care trebuie sa fie peste 18 ani ( in acest caz se evita si ipoteza la fel de absurda 14 ani si 11 luni si 15 ani si o luna)...
Pana atunci, in practica nu am intalnit nimii de genul asta si chiar am cautat...
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: [b]Eu cred ca este infractiune [/b] Scris: 19 Sep 2004, 18:49 |
|
|
|
|
De ce cred ca este o infractiune? Eu stiu ce inseamna ca un copil de 14 ani sa fie abuzat sau sa aive acte sexuale cu un copil de 15 ani si asta nu este tot, cel de 15 ani il corupe pe cel mic sa faca astfel de lucruri pe care mai tarziu le regreta cu tot sufletul.Cred ca este datoria Justitiei si a Procurorilor sa se afirme in astfel de cazuri si sa le cerceteze cu mare atentie.
|
|
| Sus |
|
 |
|
judge
|
Subiectul mesajului: Scris: 20 Sep 2004, 08:55 |
|
| Membru activ |
 |
Membru din: 10 Aug 2004, 13:00 Mesaje: 313 Localitate: Hunedoara
|
|
trebuie avute in vedere circumstantele in care a avut loc raportul sexual. daca aplicam exact prevederile legii avem de-a face cu o infractiune (raport sexual cu un minor). dar mai trebuie sa avem si dovezi. minorul intre 14-16 ani raspunde penal daca se dovedeste ca a actionat cu discernamant. oricum daca ar exista un astfel de caz as fi curios ce ar decide procurorul care se ocupa de caz. dupa parerea mea este infractiune insa pot fi invocate multe lucruri in apararea "infractorului"
_________________ cons. jur. Raul N. M.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 24 utilizatori neinregistrati
|
|