|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje/610 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
dapyx
|
Subiectul mesajului: Actul sexual cu o minora Scris: 29 Mar 2005, 18:20 |
|
|
|
|
Am 25 de ani si pana de curand am avut o prietena de 17 ani foarte geloasa de altfel. Marturisesc ca am avut relatii intime cu ea si acum probabil pe fondul supararii ma ameninta ca depune plangere la politie pentru act sexual cu un minor(are relatii :( ).Ma cam sperie gandul ca o sa patesc ceva si va iintreb pe dvs. ce poate sa mi se intample. M-am uitat pe textul de lege si se precizeaza ca intre 15 si 18 ani se pedepseste daca Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, intre 15-18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator, ori de supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia. Acum va intreb ce inseamna autoritatea asupra, abuza de increderea, influenta asupra minorului intre 15 si 18 ani evident se refera, cred eu si la persoane fara calitati de profesor, medic etc. Cum se dovedesc aceste influente, asta avand in vedere prezumtia de nevinovatie ba mai mult nu cred sa mai fie dovezi de act sexual si chiar daca ar fi cred ca e grea treaba cu autoritate,influente,etc.
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
cumintzica
|
Subiectul mesajului: Scris: 29 Mar 2005, 19:28 |
|
|
|
|
Desi nu am experienta in astfel de cazuri, parerea mea este ca nu-si va duce amenintarea la bun sfirsit. cred ca braveaza.
iar daca chiar va face plingere, lucrurile se complica putin, dar nici asa nu cred ca trebuie sa te impacientezi prea tare. ca sa fie o persoana care are influenta asupra victimei trebuie sa ai anumita functie sau anumita relatii cu familia, de exemplu, etc. sunt chestiuni de fapt, care se stabilesc de la caz la caz.
sper ca nu i-ai facut pomisiuni de casatorie, ca atunci intra la seductie...
|
|
| Sus |
|
 |
|
vincent
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 06:45 |
|
|
|
|
in privinta infr.de act sexual cu un minor,stai linistit,dapyx!
insa asa cum a subliniat cumintzica,daca raportul sexual a fost determinat prin promisiunu de casatorie s-ar putea vorbi de infr.de sedutie,infr.insa f.greu de dovedit.
ah ce mai e si cu unlele fete:te iubesc atat de mult incat n-ar ezita sa-ti rau!!!!
|
|
| Sus |
|
 |
|
Lmihai
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 07:27 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Pentru orice eventualitate, nu ar fi rau daca ti-ai inregistra "prietena" cand te mai ameninta ca depune plangere, orientand discutia in asa fel incat sa rezulte fara echivoc ca amenintarea este ilicita, fiind facuta sub imperiul geloziei. In ceea ce priveste semnificatia sintagmei "autoritatea sau influenta", in intelesul art. 198 din C. penal, cred ca este vorba de influenta pe care o exercita de drept sau de fapt asupra victimei alte persoane decat cele care au calitatea de tutore, curator, supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, cum ar fi sefii ierarhici.
|
|
| Sus |
|
 |
|
mariuca
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 14:46 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
stai linistit nu o va face :) :) :)
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 14:56 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Fii fara grija. Chiar daca va depune plangere, nu va avea nici un rezultat, intrucat fapta pe care ai comis-o nu constituie infractiune.
Citat: Marturisesc ca am avut relatii intime cu ea si acum probabil pe fondul supararii ma ameninta ca...
Stau si ma intreb de ce e asa suparata?  Lasa naibii plodoaicele si gaseste-ti o prietena de varsta ta, cu capul pe umeri.
|
|
| Sus |
|
 |
|
mariuca
|
Subiectul mesajului: Scris: 30 Mar 2005, 14:58 |
|
| Membru senior |
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
justitiaru
|
Subiectul mesajului: Re: actul sexual cu un minor Scris: 18 Apr 2005, 07:28 |
|
|
|
dapyx scrie: Am 25 de ani si pana de curand am avut o prietena de 17 ani foarte geloasa de altfel.Marturisesc ca am avut relatii intime cu ea si acum probabil pe fondul supararii ma ameninta ca depune plangere la politie pentru act sexual cu un minor(are relatii :( ).Ma cam sperie gandul ca o sa patesc ceva si va iintreb pe dvs. ce poate sa mi se intample.M-am uitat pe textul de lege si se precizeaza ca intre 15 si 18 ani se pedepseste daca Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex, intre 15-18 ani, daca fapta este savarsita de tutore sau curator, ori de supraveghetor, ingrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia. Acum va intreb ce inseamna autoritatea asupra, abuza de increderea, influenta asupra minorului intre 15 si 18 ani evident se refera, cred eu si la persoane fara calitati de profesor, medic etc. Cum se dovedesc aceste influente, asta avand in vedere prezumtia de nevinovatie ba mai mult nu cred sa mai fie dovezi de act sexual si chiar daca ar fi cred ca e grea treaba cu autoritate,influente,etc.
Eu sunt in masura sa iti raspund la aceste probleme cu care te confrunti.
In primul rand acele acte sexuale erau la intelegerea amandora (a fost de acord cu actul sexual sau sa faceti sex), daca da, atunci este de rau pentru ca intra aceea influenta de care spuneai mai sus (nu conteaza ca este medic, profesor, pedagog sau supraveghetor etc. influenta ceea mare este ca poate fi si colegul lui (ei) de breasla).
In primul rand ca sa poata face aceasta cerere la politie in care sa ateste ca a fost abuzata sexual trebuie sa dovedeasca si in fata IML-ului.
Ca sa poti dovedii la IML este foarte greu si de ce spun asta, iti dau un exemplu: la IML este un test in care se va dovedi daca a fost sau nu abazata1, 2. In test se va arata daca a fost fortata. 3. Daca este veche rana pe care ai provocat-o. In final 4. Se va dovedi daca ai avut influente asupra minorului.
Acum iti voi pune cateva intrebari si fii foarte sincer (a):
1. A fost fortata? 2. A fost la cererea ei sau ai rugat-o? 3. I-ai oferit bunuri materiale sau financiare, daca da explica-le? 4. A fost impotriva acestui act sexual?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 9 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 24 utilizatori neinregistrati
|
|