|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
| Autor |
Mesaj |
|
piorel
|
Subiectul mesajului: Activitati juridice - Cod CAEN 6910 - eludare 51/1995? Scris: 07 Sep 2007, 21:55 |
|
| Membru activ |
 |
Membru din: 25 Iun 2003, 13:00 Mesaje: 496 Localitate: Constanta
|
|
ART. 82 (1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi*) persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor acte normative ori au fost incuviintate prin hotarari judecatoresti sa desfasoare activitati de consultanta, reprezentare sau asistenta juridica, in orice domenii, isi inceteaza de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale. (2) De asemenea, la data intrarii in vigoare a prezentei legi*) inceteaza de drept efectele oricarui act normativ, administrativ sau jurisdictional prin care au fost recunoscute ori incuviintate activitati de consultanta, reprezentare si asistenta juridica contrare dispozitiilor prezentei legi. (3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica profesiei de consilier juridic, care va fi exercitata potrivit dispozitiilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic. (4) Consiliile si decanii barourilor au obligatia si autorizarea sa urmareasca ducerea la indeplinire a prevederilor alin. (1) si (2) si sa ia masurile legale in acest sens.
Destul de clar articolul din legea 51. Dar cum facem cu 6910 asta? Mai precis, in ce pot consta activitatile astea juridice? Acum alta intrebare: as putea rula clientii mei (pe consultanta) printr-o societate comerciala care are ca obiect de activitate (principal sau secundar) "activitati juridice"?
Cam aiurea... cam vine peste art. 82. Care spune clar ca nu se poate sa vina ceva peste el. Voi ce parere aveti?
|
|
|
| Sus |
|
 |
|
jojo
|
Subiectul mesajului: Re: Activitãþi juridice - Cod CAEN 6910 - eludare 51/1995? Scris: 08 Sep 2007, 12:50 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Piorel scrie: in baza altor acte normative ori au fost incuviintate prin hotarari judecatoresti sa desfasoare activitati de consultanta,
reprezentare sau asistenta juridica, contrare dispozitiilor prezentei legi. Cam aiurea... cam vine peste art. 82. Care spune clar ca nu se poate sa vina ceva peste el. Voi ce parere aveti?
eu zic ca in principiu se poate si nu vine peste 82, care zice contrare dispozitiilor prezentei legi (51?), cata vreme art. 3 din aceeasi lege recunoaste si incuviinteaza ca activitatea avocatului se realizeaza prin consultatii juridice.
si zici ca n-ai plati aia 10% la barou din veniturile incasate pe consultanta?
bv 
_________________ Depinde
|
|
| Sus |
|
 |
|
piorel
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 13:07 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Nu la aia 10 % ma gandesc. Ma gandesc la o colaborare cu o astfel de societate, care ar avea proprii clienti, dar nu si personalul calificat. Aici as interveni eu, dar numai pe un contract de consultanta juridica cu firma respectiva, altfel nu vad cum.
_________________ In dubio pro reo.
|
|
| Sus |
|
 |
|
jojo
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 13:11 |
|
| Membru de baza |
 |
|
Piorel scrie: Ma gandesc la o colaborare cu o astfel de societate, care ar avea proprii clienti,
pai societatea isi inceteaza de drept activitatea cf. lui 82, nu? si atunci cum sa colaborezi?
|
|
| Sus |
|
 |
|
piorel
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 14:57 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
Pe o eludare: adica ea are clientii pe consultanta in management si eu vin peste, cu consultanta juridica. Conctractul de consultanta probabil ca il voi incheia cu firma care are clientii. Oricum, ideea e ca 6910 asta este pe noul CAEN, deci se cam bat cap in cap, nu stiu...
_________________ In dubio pro reo.
|
|
| Sus |
|
 |
|
jojo
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 18:59 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
consultanta si managment e pe 7022.
nush, Piorel, oricum nu tine seama nimeni de 82, srlurile cu 7411 vechi dau consultatii juiridice in buna pace, nimeni nu tulbura apele...in opinia mea nici nu e cazul, fiecare sa isi vada de treaba lui, nu?
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 19:27 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
S-a schimbat cumva CAEN - ul? Ca eu nu gasesc nici 6910 si nici 7022...
|
|
| Sus |
|
 |
|
piorel
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 19:33 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 19:41 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
|
da..dar noul CAEN intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008
_________________ Sfaturi putem da, dar minte nu....
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 19:44 |
|
| Membru de baza |
 |
|
|
Offf, ce-o fi fost rau la cel vechi? :(
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 19:49 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
nu mai aducea venit...
dar acu avem un nou cod CAEN.. inseamna hotarari de recodificare, mentiuni, taxe ORC, taxa timbru judiciar.... se facu lumina???
PS
explicatia oficiala, normal ca este UE-ul.. ce altceva sa fie.... 
|
|
| Sus |
|
 |
|
cleo27ro
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 19:59 |
|
| Membru activ |
 |
|
|
8O
Cei intelepti...kinga, jojo....consultanta pt. afaceri si management-7414 are ceva de suferit?
Nu gasesc sursa...
Si piorel m-a bagat la idei. Eu nu vad nicio legatura, dar...
_________________ Inteligenta singura nu merge foarte departe!
|
|
| Sus |
|
 |
|
kinga
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 20:02 |
|
| Membru de baza |
 |
 |
|
scumpo.. daca mai scrii asa ceva jur ca nu-ti mai raspund....
sincera sa fiu, eu nu am citit.. cand m-am uitat ca intra in vigoare din 1 ianuarie 2008, am zas ca mai am timp.....
undeva in decembrie o sa ma doara capul sa vad cate acte tre sa fac... ..
dar luni ma uit...  la 7414
|
|
| Sus |
|
 |
|
wittmann
|
Subiectul mesajului: Scris: 08 Sep 2007, 20:03 |
|
| Membru de baza |
 |
|
kinga scrie: dar acu avem un nou cod CAEN.. inseamna hotarari de recodificare, mentiuni, taxe ORC, taxa timbru judiciar.... se facu lumina???
...onorarii pentru toate aceste operatiuni. Pai daca e asa, sa traiasca si la mai mare!
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 24 utilizatori neinregistrati
|
|