|
Vezi mesaje fără răspuns | Vezi subiecte active
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje/320 afisari ] |
|
|
| Autor |
Mesaj |
|
iq_alias
|
Subiectul mesajului: Actiune in evacuare sau actiune in revendicare? Scris: 21 Mai 2007, 09:22 |
|
|
|
|
Printr-un contract de vanzare-cumparare partile convin ca intrarea cumparatorului in posesia de fapt asupra imobilului sa aiba loc la o data ulterioara incheierii contractului.
Dupa trecerea acestui termen vanzatorul refuza sa elibereze imobilul.
Ce actiune are la indemana cumparatorul?
a) Actiunea in revendicare
b) Actiunea in evacuare
Ce valoare are clauza din contractul de vanzare-cumparare autentificat la un notar prin care se mentioneaza :"cumparatorul intra in posesia de fapt la data de ___, cand ii vor fi predate cheile apartamantului cu toate taxele achitate la zi.Prezenta clauza constituie titlu executoriu".
Care este cea mai rapida solutie pentru cumparator de a ajunge in posesia imobilului.
|
|
| Sus |
|
 |
|
paulvm
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Mai 2007, 10:45 |
|
|
|
|
Clauza are valoare f.mare:cu contractul se merge la un nenea executor judecatoresc si se solicita evacuare vanzatorului,fiindca contractul constituie titlu executoriu si nu mai ai nevoie de de vreo actiune in instanta,nici de evacuare si nici in revendicare.
Eventual,daca nu scrie nimic in sensul asta in contract,mai poti sa-i trimiti o notificare debitorului obligatiei de predare,inainte de a-l evacua.(pt. siguranta)
|
|
| Sus |
|
 |
|
iq_alias
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Mai 2007, 15:34 |
|
|
|
|
Am fost si la executorul judecatoaresc - care, in cazul de fata, mi-a spus ca poate cel mult sa trimita o notificare catre vanzator - nimic mai mult.
Deci nici vorba de executare in aceasta faza, fara o hotarare judecatoreasca.
|
|
| Sus |
|
 |
|
jojo
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Mai 2007, 18:11 |
|
| Membru de baza |
 |
|
iq_alias scrie: Am fost si la executorul judecatoaresc - care, in cazul de fata, mi-a spus ca poate cel mult sa trimita o notificare catre vanzator - nimic mai mult. Deci nici vorba de executare in aceasta faza, fara o hotarare judecatoreasca.
Mai meri o data la executor si zi-i sa isi faca singur plangere la Consiliul de disciplina al Camerei executorilor.
Sa se fi modificat L36/95 si eu sa nu fi auzit nimic? Art. 66. 
_________________ Depinde
|
|
| Sus |
|
 |
|
judge
|
Subiectul mesajului: Scris: 21 Mai 2007, 18:16 |
|
| Membru activ |
 |
Membru din: 10 Aug 2004, 13:00 Mesaje: 313 Localitate: Hunedoara
|
|
Din cate observ eu proprietatea nu a fost fost transferata de drept la cumparator la data incheierii actului (acordului de vointa) ci s-a stabilit transferul de proprietate la o data ulterioara. Eu cred ca vanzatorul nu si-a indeplinit obligatiile contractuale. Deci s-ar impune o actiune pentru executarea silita a obligatiilor contractuale, bineinteles cu plata de daune interese daca se dovedeste un prejudiciu.
Vanzatorul a fost pus in intarziere? Pretul a fost platit?
Daca e vorba de posesia de fapt ar merge si o actiune posesorie in reintegrare.
|
|
| Sus |
|
 |
|
|
Pagina 1 din 1
|
[ 5 mesaje ] |
|
|
Puteţi scrie subiecte noi în acest forum Puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum
|
|
|
|
|
Utilizatori online: 28 utilizatori neinregistrati
|
|