Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Actualitate
10.07.2012 | Nicoleta CRISTEA
Inculpatii judecati in dosarul plimbat de cinci ani intre tribunal si Curtea de Apel sunt acuzati ca racolau fete pe care mai apoi le traficau, obtinand peste 1,5 milioane de euro
facebook
yahoo
Dosarul unor traficanti de carne vie, judecat de cinci ani fara o sentinta pe fond. Inculpata este si fiica unui fost magistrat!
Un dosar instrumentat de DIICOT se plimba de aproape cinci ani intre Tribunalul Vrancea si Curtea de Apel Galati. Fiecare din cele doua condamnari aplicate de tribunal celor patru inculpati au fost desfiintate, ultima dintre casari datand din 26 iunie. In acest dosar, inculpata este si Andra Georgia Juncu, fiica fostei judecatoare galatene Mihaela Cristina Dascalescu. Tanara de 29 de ani este acuzata ca, alaturi de galatenii Ionel Moca, Nedelcu Manea si Georgel Bratu, racola tinere pe care le exploata in Italia sau Spania.

Pentru a treia oara in cinci ani, dosarul traficantilor de carne vie din Galati se reintoarce la Tribunalul Vrancea. In  decembrie 2007, dosarul a ajuns la Focsani dupa ce toti judecatorii Tribunalului Galati s-au abtinut in cauza. Motivul a fost acela ca mama inculpatei Andra Juncu era magistrat la instanta la care a fost repartizat dosarul. De altfel, la mai putin de un an, Mihaela Cristina Dascalescu s-a si pensionat. Si instrumentarea dosarului a durat aproape patru ani, deoarece infractiunile erau comise in Occident, unde aproximativ 60 de tinere, o parte chiar minore, erau exploatate sexual in diferite cluburi si baruri.

In rechizitoriu se arata ca cei patru inculpati au actionat intre 2001 si 2006,  perioada in care ar fi adunat peste 1,5 milioane de euro din traficarea fetelor recrutate din Bucuresti si judetele Galati, Vaslui si Braila. In 2009, la Tribunalul Vrancea cei patru au fost condamnati pentru prima data, dispunandu-se totodata si confiscarea unor sume de bani. Ionel Moca, zis Machena, a primit 13 ani inchisoare, Nedelcu Manea 12 ani, iar Georgel Bratu, zis Celu, care s-a sustras cercetarilor, a fost condamnat in lipsa la 11 ani inchisoare. Andra Juncu a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare, instanta considerind ca aceasta s-a delimitat de grupul infractional. In 2010, in apel, CA Galati a dispus ca dosarul sa fie rejudecat de aceeasi instanta.

La doar un an, acelasi tribunal a dat o noua sentinta de condamnare. Cei trei au primit 10 ani cu executare, in timp ce tanara Juncu a fost condamnata la doi ani si patru luni cu suspendare. In urma cu doua saptamani, Curtea de Apel Galati a desfiintat si aceasta sentinta, dispunand reluarea procesului pe fond si mentinerea actelor procedurale efectuate in cauza pana la data de 23.08.2010.

 

 


Cuvinte cheie:
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013