Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Actualitate
12.06.2013 | Mircea DOAGA
DNA a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora
facebook
yahoo
DNA: Peste 100 de inculpati pentru coruptie au fost condamnati luna trecuta, dintre care 3 avocati
Un numar de 102 inculpati pentru coruptie, printre care si 3 avocati si 2 judecatori, au fost condamnati in luna mai, in urma a 27 de hotarari judecatoresti ramase dfinitive, in dosarele instrumentate de DNA, potrivit unui comunicat al institutiei.

Potrivit DNA, printre cei condamnati mai figureaza un ministru, un secretar de stat, un deputat, patru ofiteri MApN (din care 2 generali), un ofiter ISU (comandant de inspectorat judetean pentru situatii de urgenta), un ofiter de politie, un notar, 15 vamesi si doi agenti de politie de frontiera.

De asemenea, printre condamnati se numara conducerea unei directii municipale de impozite si taxe, sase inspectori de finante publice, conducerea unei companii de stat, conducerea locala a unui partid politic, directorul unei societati de transport public urban, conducerea unei sucursale bancare, un medic, un profesor (director de liceu), un expert topograf, trei persoane juridice, cinci administratori de societati comerciale s.a.m.d.

DNA mentioneaza ca a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa, avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor, motivarea acestora si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp.

"In acest fel, DNA raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare", mai precizeaza acelasi comunicat.


Cuvinte cheie: dna, condamnari definitive, dosare coruptie, condamnari coruptie, avocati condamnati
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013