Avocatura Com
Home Ştiri Academica Cursuri Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Donatie prin interpunere de persoane

Varietate a donatiei simulate care se distinge prin aceea ca simulatia nu vizeaza natura gratuita a contractului, ci persoana adevaratului donatar.

Este utilizata in cazul in care adevaratul donatar este incapabil sa primeasca liberalitati de la donator, ca si atunci cand gratificarea lui ar fi de natura sa provoace urmari neplacute in familia donatorului.

In astfel de situatii, contractul aparent se incheie cu o persoana interpusa, iar prin contrainscris se precizeaza persoana adevaratului donatar.

Contractul aparent trebuie sa indeplineasca atat conditiile de fond cat si cele de forma ale unui contract de donatie.

Discutii similare pe forum

Cumparare teren obtinut prin donatie - scris de liviu1019 - 21 raspunsuri
Vreau sa cumpar un teren care a fost obtinut de catre actualul proprietar printr-un act de donatie. Donatia a fost facuta catre nepoata de frate a donatoarei. In actul de donatie se mentioneaza ca donatoarea nu are mostenitori rezervatari. Acuma eu cumparand acel teren, la ce riscuri m-as expune? Daca ar aparea un mostenitor care ar ataca donatia, eu as pierde terenul tinand cont ca l-am dobandit prin cumparare, sau cea care a primit donatia ar trebui sa-l despagubeasca? Multumesc
Evitare executare silita prin act de donatie - scris de GOPPO - 0 raspunsuri
Daca debitorului i s-a pus poprire de 1/3 pe salariu, si dupa momentul executarii silite a obtinut un imobil in coproprietate, debitorul il poate instraina catre fiul lui prin act de donatie, avand siguranta ca acest act de donatie nu va fi anulat? Debitorul vrea sa evite ca acest imobil sa fie executat silit! Multumesc!
Achizitionarea unui imobil obtinut prin donatie - scris de albatros - 0 raspunsuri
As vrea sa stiu cum ma pot apara impotriva oricarui risc, in cazul in care achizitionez un imobil obtinut prin donatie. Nu vreau sa am surprize gen revocarea donatiei dupa cine stie cat timp. Multumesc
Mostenitori pentru un imobil obtinut prin DONATIE - scris de Valeria_FNP - 1 raspunsuri
Buna ziua! Bunicul s-a recasatorit cu o doamna care are doi copii dintr-o casatorie anterioara ( bunicul la fel are doi copii din casatoria anterioara, bunica fiind decedata de cca 5 ani). In timpul casniciei bunicului cu aceasta doamna, dansa a primit un imobil prin donatie, si dupa un timp aceasta a decedat. Vor fi si copiii bunicului din casnicia anterioara mostenitori ai acestui imobil? O zi buna!
Terenul obtinut prin donatie poate fi vandut? - scris de SEMENIC - 1 raspunsuri
eu si sotul meu am primit un teren prin donatie de la tatal meu ,pe care am si construit o casa as vrea sa stiu daca pot vinde casa pentru a cumpara un apartament! daca nu pot vinde fratele meu poate ataca donatia in instanta dupa moartea parintilor ? daca da mai pot face ceva pentru a impiedica acest lucru?va multumesc frumos!
» Dol
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com