Avocatura Com
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Act de sesizare

Act prin care este sesizat organul de urmarire penala sau se dispune trimiterea in judecata a inculpatului. Cand legea prevede ca inceperea urmaririi penale nu poate avea loc fara o sesizare speciala, aceasta trebuie facuta in scris si semnata, iar actul de sesizare trebuie sa cuprinda in mod corespunzator datele prevazute de plangere. Actul de sesizare a instantei il constituie rechizitoriul sau plangerea prealabila a persoanei vatamate, in cazurile prevazute de lege.
 

Discutii similare pe forum

Act sesizare - scris de sofia - 12 raspunsuri
In cazul unei infractiuni pentru care sesizarea instantei se face prin [u]rechizitoriu, [/u]se depune o [u]plangere[/u] la judecatorie. Ce face instanta, aplica art. 197 alin. 2 Cpp?
Sesizare - scris de minulescu35 - 1 raspunsuri
Care lege reglementeaza care sunt cazurile cand se sesizează parchetul si care sunt cazurile in care se sesizeaza politia?
Nulitate act sesizare - scris de elis - 50 raspunsuri
X a depus la judecatorie o plangere penala pentru fals si uz de fals impotriva directorului unei societati comerciale. Judecatorul de serviciu a inregistrat plangerea si a dispus citarea directorului prin serviciul personal al societatii, in calitate de inculpat. Acesta s-a prezentat la termenul fixat de instanta si a cerut sa se constate nulitatea absoluta a actului de sesizare. Instanta a dispus scoaterea cauzei de pe rol si a trimis plangerea la parchet. In urma cercetarilor efectuate, s...
Act sesizare-act inculpare - scris de norocel - 31 raspunsuri
Spuneti voi ce parere aveti, plangerea prealabila adesata direct instantei (cand legea permite acest lucru) este si act de inculpare (mai exact pune in miscare actiunea penala si paratul este inculpat) sau numai act de sesizare.
Sesizare CEDO - scris de stoica silvia - 5 raspunsuri
Buna ziua Va rog daca ma poate ajuta cineva: se mai pot trimite sesizari la CEDO in perioada asta avand in vedere hotararea pilot de suspendare? Am un dosar conf. Legii nr. 9/1998. Am pierdut la fond, recurs si contestatie in anulare. Pot sesiza CEDO? Va multumesc.
» Abuz
» Act
» afin
» agio
» Apel
» aval
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com