Avocatura Com
Home Ştiri Academica Cursuri Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Stare de mobilizare

Totalitatea masurilor extraordinare care se pot institui, in principal, in domeniile politic, economic, social, administrativ, diplomatic, juridic si militar, planificate si pregatite pe timp de pace, precum si a actiunilor desfasurate pentru aplicarea acestora, potrivit legii, la aparitia sau iminenta unei amenintari grave care poate afecta suveranitatea, independenta si unitatea statului, integritatea teritoriala a tarii si democratia constitutionala.

Pe timpul starii de mobilizare partiala sau totala ori al starii de razboi se pot dispune, cu respectarea prevederilor Constitutiei Romaniei, republicata, masuri pentru restrangerea exercitiului unor drepturi sau libertati fundamentale.

Starea de mobilizare totala sau partiala este reglementata in: Legea 355/2009
General, extins
 

Discutii similare pe forum

STARE DE EBRIETATE - scris de corect - 2 raspunsuri
Care este definitia starii de ebrietate care se ia in considerare pt. aplicarea prev. art.184, alin.5 din Codul penal? Multumesc!
STARE CIVILA - scris de maria pop - 1 raspunsuri
buna ziua! Lucrez la un serviciu de stare civila iar printre atributiile de serviciu aplic mentiuni pe actele de stare civila. Din greseala, in loc sa aplic o mentiune de casatorie pe un act, am aplicat-o pe un alt act apartinand altei persoane. Potrivit Legii 119/1996 si Metodologiei nr. 1/1997 pentru aplicarea unitara a dispozitiilor Legii 119/1996 anularea se poate cere cand mentiunea a fost inscrisa pe alt act de stare civila. Am formulat o actiune la Judecatorie si am primit citatia cu ment...
Stare civila - scris de Raffaella - 3 raspunsuri
cum pot sa ma retrag in calitatea de mama , de pe certificatul de nastere a fiului meu..?
Conducere in stare de ebrietate - scris de Melinda - 18 raspunsuri
X , fiind intr-o stare de ebrietate avansata, vrea sa porneasca cu autoturismul din parcarea unui supermarket. Dupa mai multe incercari pleaca de pe loc, dar nu ajunge sa paraseasca parcarea, fiind depistat de organele de politie. Ce parere aveti sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de conducere in stere de ebrietate ?
E o simpla stare de spirit - scris de flaviusnet - 14 raspunsuri
cum merge domnilor treaba??mai sunt 8 zile..va simtiti pregatiti?
» swap
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com