Avocatura Com
Home Ştiri Academica Cursuri Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Dictionar juridic

A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z  
Actiunea in constatare

Actiunea civila prin care se cere instantei sa constate fie existenta unui drept, fie inexistenta unui drept pretins al paratului.

Discutii similare pe forum

Actiunea in constatare - scris de adriannn - 1 raspunsuri
buna ziua. In 2003 societatea X vinde in baza unei facturi societatii Y un imobil (apartament). In 2009 Y a vrut sa intabuleze imobilul, dar la O.C.P.I. nu se recunoaste factura ca fiind o ,,dovada a proprietatiinn. In momentul de fata societatea vanzatoare X nu mai exista. Intentionez sa formulez actiunea in constatare a dreptului de proprietate. INTREBARE: Daca vanzatorul nu mai exista, atunci impotriva cui voi formula actiunea? sau Formulez actiunea impotriva societatii X, chiar daca a fo...
CE ESTE ACTIUNEA IN CONSTATARE ??? - scris de Raza - 1 raspunsuri
DACA MA PUTETI AJUTA CE INSEAMNA ACTIUNE IN CONSTATARE SI CUM SE POATE COMBATE ACEASTA ????? MULTUMESC
Actiunea in constatare si prescriptia - scris de giovanni - 0 raspunsuri
O actiune in constatare (in speta a calitatii de mostenitor legal, dublata de cererea de imparteala a mostenirii) poate intrerupe cursul prescriptiei actiunii in realizare? Si daca stiti, as vrea si un articol de lege in acest sens.
Actiunea in constatare si granituire - scris de Justitiarul - 7 raspunsuri
Este acea actiune prin care judecatorii schimba hotarele statuate in actele de proprietate ale reclamantului, prin a mari proprietatea reclamantului in detrimentul proprietatii si posesiunii paratului? Judecatorii au voie sa foloseasca acte care nu au valoare juridica in detrimentul actelor care au valoare juridica? Judecatorii au voie sa minta?
Taxa judiciara de timbru ptr. actiunea in constatare - scris de DanyT - 7 raspunsuri
Potrivit ultimelor modificari aduse legii taxei de timbru, cat trebuie sa platesc ptr. o actiune in constatarea inexistentei unui drept cf. art. 111 cpc? Actiunea am depus-o acum o luna, timbrand la acea data 19 lei. Nu imi este clar ce inseamna ca aceste cereri (in constatare, inanulare, etc) "se vor timbra corespunzator" ! In vechea lege era specificata valoarea taxei de t.j. in clar, pe cand in aceasta modif. ..nu!
» Abuz
» Act
» afin
» agio
» Apel
» aval
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com