| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
CASE DE AVOCATURA LIBRARIE INTERVIURI CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
OPINII CONTACT
ACADEMICA cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Alte profesii liberale: Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com

Noile Coduri
21.08.2014 | Cristian Vladu
Asteptatul Cod al insolventei, adoptat in cele din urma sub forma Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa - M. Of. nr. 466 din 25 iunie 2014, abroga Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, precum si alte acte normative importante din domeniu (Legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc, O.G. nr. 10/2004 privind falimentul institutiilor de credit, Legea nr. 637/2002 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat in domeniul insolventei), asigurand o reglementare unitara.
14.08.2014 | Cristian DONCA
Legislatia juridica in materia penala a cunoscut o schimbare radicala in februarie a.c. cand au intrat in vigoare noile coduri: noul Cod Penal si noul Cod de Procedura Penala. In cele aproximativ sase luni scurse de la momentul respectiv, opiniile celor avizati sunt impartite in privinta modului in care decurg lucrurile in aceasta materie. In timp ce unii spun ca lucrurile avanseaza greu, altii sustin ca procedurile din sfera penalului sunt mai clare si accesibile.
11.08.2014 | Cristian Vladu
Evenimentul va avea loc in Bucuresti, sambata, 20 septembrie, incepand cu ora 9:00, urmand ca locatia exacta sa fie anuntata pana la data de 8 septembrie, aceasta fiind aleasa in functie de numarul persoanelor inscrise.
04.08.2014 | Rodica BULIGA
Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americana din Bucuresti si Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti organizeaza editia a III-a a scolii de vara si Conferintei nationale de Dreptul Afacerilor. Sub titulatura "Reformarea dreptului afacerilor din noile coduri", evenimentul va avea loc in perioada 11 - 14 septembrie 2014 la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.
04.08.2014 | Rodica BULIGA
Viitorul Cod de Procedura Fiscala va aduce schimbari, pentru a stopa evaziunea fiscala. Astfel, penalitatile de intarziere la plata contributiilor fiscale vor fi reduse de la 0,03% pe zi la 0,02% pe zi, si vor fi introduse penalitati pentru nedeclararea obligatiilor fiscale, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, in cadrul unei conferinte pe teme de fiscalitate.
23.07.2014 | Rodica BULIGA
In baza noului Cod Penal, in ultimele cinci luni, peste 200 de detinuti de la Penitenciarul Vaslui au fost eliberati conditionat, acestia beneficiind de reduceri ale pedepselor cuprinse intre trei luni si doi ani, existand insa si un caz in care reducerea a fost de peste cinci ani.
27.06.2014 | Cristian Vladu
Libraria Avocatura.COM anunta aparitia mult asteptatului Cod al Insolventei publicat in M. Of. nr. 466 din 25 iunie 2014.
26.06.2014 | Cristian Vladu
Libraria online Avocatura.COM recomanda aceasta carte tuturor juristilor, dar mai ales celor care vor participa la examenele de admitere si de definitivare in profesie.
23.06.2014 | Cristian Vladu
Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, ofera un continut consolidat si imbogatit constand in numeroase acte normative si extrase atent selectate, la care se adauga informatii utile, structurate profesionist si evidentiate adecvat prin grafica si cromatica speciale.
23.06.2014 | Cristian Vladu
Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Baroul Sibiu, in colaborare cu Editura Universul Juridic, organizeaza in zilele de 27 si 28 iunie conferinta cu tema "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei".
19.06.2014 | Cristian Vladu
Libraria Avocatura.com va recomada prima lucrare, structurata pe tematicile de examen, in care sunt reunite aproape 2600 chestionare pentru cele patru coduri ‒ civil, procedura civia, penal, procedura penala ‒, iar nivelul de dificultate este adecvat examenelor de admitere la INM sau in avocatura.
17.06.2014 | Cristian Vladu
Libraria Avocatura.com recomanda aceste doua lucrari tuturor celor care intra in contact cu fiscalitatea romaneasca.
16.06.2014 | Cristian Vladu
Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Baroul Bacau, in colaborare cu Editura Universul Juridic, organizeaza in ziua de 14 iunie conferinta cu tema "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei".
12.06.2014 | Cristian Vladu
Libraria Avocatura.com recomanda aceste doua titluri studentilor facultatilor de drept in vederea pregatirii pentru examenele de promovare si de licenta, masteranzilor facultatilor de drept, candidatilor la admiterea in Institutul National al Magistraturii, candidatilor la admiterea in profesia de avocat, precum si practicienilor dreptului.
05.06.2014 | Avocatura.com
Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Baroul Constanta, in colaborare cu Editura Universul Juridic, organizeaza in zilele de 6 si 7 iunie conferinta cu tema "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei".
03.06.2014 | Cristian Vladu
Legislatie consolidata - 16 mai 2014. Contine si DECIZII ICCJ (Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept)
03.06.2014 | Cristian DONCA
Baroul Maramures a organizat, zilele trecute, conferinta de doua zile cu tema "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei". Avocati si judecatori din mai multe judete din Nord-Vestul Romaniei si-au dat intalnire la respectiva conferinta desfasurata in colaborare cu Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA) si Editura Universul Juridic. Evenimentul a avut loc la initiativa avocatului maramuresean Calin Herta, consilier in conducerea Baroului Maramures si coordonatorul-responsabil cu pregatirea profesionala initiala si continua a avocatilor din Maramures.
28.05.2014 | Rodica BULIGA
Prezent la Conferinta "Noile Coduri penale - de la lege la practica", desfasurata la Ramnicu Valcea si organizata de Baroul Valcea in parteneriat cu Baroul Olt si Baroul Gorj, avocatul Gheorghita Mateut a atras atentia asupra procedurii de camera preliminara, nou introdusa in Codul de procedura penala, pe care acesta a catalogat-o ca fiind incompleta, deficitara, neconstitutionala si in afara normelor europene ale drepturilor omului, prin incalcarea "in mod flagrant" a dreptului la aparare.
Pagina: 1 2 3 4 5 . . . 12
Recomandari
Av. Ileana Radescu
Av. Angelica Enache
Av. Gheorghe Apostu
Av. Daniela Burcea
Av. Sergiu Marin Capisizu
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013