| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
INTERVIURI EDITORIAL CASE DE AVOCATURA PROPRIETATE INTELECTUALA LIBRARIE CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
ACADEMICA EVENIMENTE cazul tau documente utile jurindex cariere stiri din barouri examene portalul instantelor
Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
Curs valutar: 1€ = 4.3902 lei, 1$ = 3.2286 lei, 1£ = 5.5209 lei, 1CHF = 3.6123 lei
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com

Noile Coduri
14.11.2014
Cristian Vladu
În ziua de joi, 27 noiembrie, Camera Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Editura Universul Juridic organizează conferinţa cu tema "Executarea silită sub reglementarea Legii nr. 138/2014".
21.10.2014
Cristian Vladu
Lucrarea "Noul Cod al insolvenţei adnotat cu doctrină, jurisprudenţă şi explicaţii" realizează o selecţie riguroasă a practicii judiciare în materia insolvenței, pliate pe prevederile noii legi. Un plus de valoare este dat de prezența hotărârilor CJUE în materie, de tabelul de corespondențe între vechea și noua lege, dar și de notele autorului prin care se punctează aspecte esențiale ale noii reglementări.
30.09.2014
Cristian Vladu
Fie ca sunteti soferi experimentati sau abia acum invatati pentru obtinerea permisului de conducere, fie ca lucrati zi de zi cu legislatia rutiera, ca politisti sau ca avocati, veti gasi in aceasta lucrare toate reglementarile la zi privind circulatia pe drumurile publice.
24.09.2014
Nicoleta CRISTEA
Noul Cod Penal a constituit legea mai favorabila pentru un vrancean judecat pentru vatamare corporala din culpa, solutia definitiva a instantei fiind de achitare. Chiar daca si la fond acesta fusese achitat, in virtutea noilor prevederi temeiul a fost altul. "Infractiunea de vatamare corporala din culpa prevazuta de articolul 184 alineat 1 si 3 din vechiul Cod Penal retinuta in sarcina inculpatului, pentru vatamarea corporala a partii vatamate, ce a avut nevoie de 30-35 zile de ingrijiri medicale pentru vindecare, nu se mai regaseste in dispozitiile noului Cod Penal", a atras atentia avocata vranceana Nicoleta Vlase.
22.09.2014
Nicoleta CRISTEA
Saptamana trecuta, Senatul a adoptat o propunere legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila. Legea astfel trecuta de forul legislativ implica modificare procedurilor de executare silita, insa decizia definitiva ii revine Camerei Deputatilor. Printre altele, actul normativ prevede ca asupra incuviintarii cererii de executare silita se pronunta executorul judecatoresc.
18.09.2014
Cristian Vladu
Temele conferintei vor fi sustinute de specialisti reputati in domeniul dreptului civil si penal.
12.09.2014
Cristian Vladu
Libraria Avocatura.com anunta aparitia unui titlu nou realizat sub indrumarea distinsului Profesor Nicolae Volonciu. Aceasta lucrare costituie un indrumar de referinta pentru practicieni in corecta intelegere si aplicare a normelor procesual penale.
03.09.2014
Cristian Vladu
Evenimentul va avea loc in Bucuresti, sambata, 20 septembrie, incepand cu ora 9:00, in amfiteatrul "Ion Heliade Radulescu" din cladirea Bibliotecii Academiei Romane, Calea Victoriei nr. 125, Bucuresti (intrarea se poate face si din Bd. Dacia).
21.08.2014
Cristian Vladu
Asteptatul Cod al insolventei, adoptat in cele din urma sub forma Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa - M. Of. nr. 466 din 25 iunie 2014, abroga Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, precum si alte acte normative importante din domeniu (Legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc, O.G. nr. 10/2004 privind falimentul institutiilor de credit, Legea nr. 637/2002 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat in domeniul insolventei), asigurand o reglementare unitara.
14.08.2014
Cristian DONCA
Legislatia juridica in materia penala a cunoscut o schimbare radicala in februarie a.c. cand au intrat in vigoare noile coduri: noul Cod Penal si noul Cod de Procedura Penala. In cele aproximativ sase luni scurse de la momentul respectiv, opiniile celor avizati sunt impartite in privinta modului in care decurg lucrurile in aceasta materie. In timp ce unii spun ca lucrurile avanseaza greu, altii sustin ca procedurile din sfera penalului sunt mai clare si accesibile.
04.08.2014
Rodica BULIGA
Facultatea de Drept a Universitatii Romano-Americana din Bucuresti si Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti organizeaza editia a III-a a scolii de vara si Conferintei nationale de Dreptul Afacerilor. Sub titulatura "Reformarea dreptului afacerilor din noile coduri", evenimentul va avea loc in perioada 11 - 14 septembrie 2014 la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.
04.08.2014
Rodica BULIGA
Viitorul Cod de Procedura Fiscala va aduce schimbari, pentru a stopa evaziunea fiscala. Astfel, penalitatile de intarziere la plata contributiilor fiscale vor fi reduse de la 0,03% pe zi la 0,02% pe zi, si vor fi introduse penalitati pentru nedeclararea obligatiilor fiscale, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, in cadrul unei conferinte pe teme de fiscalitate.
23.07.2014
Rodica BULIGA
In baza noului Cod Penal, in ultimele cinci luni, peste 200 de detinuti de la Penitenciarul Vaslui au fost eliberati conditionat, acestia beneficiind de reduceri ale pedepselor cuprinse intre trei luni si doi ani, existand insa si un caz in care reducerea a fost de peste cinci ani.
27.06.2014
Cristian Vladu
Libraria Avocatura.COM anunta aparitia mult asteptatului Cod al Insolventei publicat in M. Of. nr. 466 din 25 iunie 2014.
26.06.2014
Cristian Vladu
Libraria online Avocatura.COM recomanda aceasta carte tuturor juristilor, dar mai ales celor care vor participa la examenele de admitere si de definitivare in profesie.
23.06.2014
Cristian Vladu
Editiile PREMIUM sunt tiparite pe hartie alba de calitate superioara, ideala pentru adnotarile necesare in activitatea didactica si practica, ofera un continut consolidat si imbogatit constand in numeroase acte normative si extrase atent selectate, la care se adauga informatii utile, structurate profesionist si evidentiate adecvat prin grafica si cromatica speciale.
23.06.2014
Cristian Vladu
Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor si Baroul Sibiu, in colaborare cu Editura Universul Juridic, organizeaza in zilele de 27 si 28 iunie conferinta cu tema "Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei".
Pagina: 1 2 3 4 5 . . . 12
Recomandari
Av. Emilia Marica
Av. Aura Ivan-Dumitrescu
Av. Razvan Vasiliu
Av. Claudia Manuela Catana
Av. Mihail Alexandru Camarascu
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013