| | |
Avocatura - profesia de avocat
HOME
STIRI
CASE DE AVOCATURA LIBRARIE INTERVIURI CAUTA UN AVOCAT FORUM
LEGISLATIE
OPINII CONTACT
ACADEMICA cazul tau documente utile jurindex cariere cauta un avocat examene portalul instantelor
Alte profesii liberale: Mediatori Executori Judecatoresti Notari Publici Judecatori Procurori Lichidatori
curs valutar Curs valutar: 1€ = 4.5069 lei, 1$ = 3.2298 lei, 1£ = 5.3878 lei, 1CHF = 3.7092 lei, ROBOR (la 3 LUNI - 3M): 2.99%, EURIBOR (3M): 0.304% Curs oficial BNR
Facebook Avocatura.com Linkedin Avocatura.com newsletter Avocatura.com RSS Avocatura.com

Noile Coduri
16.04.2014 | Rodica BULIGA
Avocatul Ilie Iordachescu, decanul Baroul Bucuresti acuza ca de la data intrarii in vigoare a Noului Cod penal si a Noului Cod de procedura penala, avocatilor li s-a "luat" protectia penala corespunzatoare. Mai mult, avocatul este de parere ca modificarile legislative aduse celor doua Coduri penale plaseaza avocatul pe un loc secund in actul de Justitie, in sensul in care dispozitiile care se aplica magistratilor, nu se aplica si avocatilor.
11.04.2014 | Marian GHEORGHE
Judecatoria Braila a dispus, zilele acestea, masura preventiva a arestului la domiciliu pentru inculpatul Dorian Nistor, in varsta de 33 de ani, domiciliat in municipiul Braila, autor a zece furturi din mai multe societati comerciale. Masura, valabila o perioada de 30 de zile, a fost luata de catre instanta de judecata la solicitarea procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Braila. Este prima masura de acest gen dispusa de judecatorii braileni de la intrarea in vigoare a Noului Cod Penal si a Noului Cod de Procedura Penala, la 1 februarie 2014. Masura nu a fost contestata nici de inculpat si nici de reprezentantii acuzarii.
03.04.2014 | Nicoleta CRISTEA
In cele doua luni de la intrarea in vigoare a noilor coduri, au fost multi detinuti liberati din penitenciare, insa legea favorabila a ramas pentru unii in continuare cea veche. Lucru de neinteles pentru cativa dintre aceia care au invatat sa vina in instanta sa-si sustina cauza pe baza sentintelor date in alte dosare. "Noile institutii au facut o practica discriminatorie, insa nu facem un slalom, sa luam ce e mai favorabil din legea noua si apoi sa ii aplici pedeapsa dupa codul vechi!", a atras atentia un procuror de sedinta la Tribunalul Vrancea.
02.04.2014 | Avocatura.com
Libraria online Avocatura.com anunta aparitia a doua titluri noi.
01.04.2014 | Avocatura.com
Libraria online Avocatura.com va ofera acest pret promotional timp de 7 zile.
01.04.2014 | Nicoleta CRISTEA
La Tribunalul Vrancea a continuat seria conferintelor dedicate codurilor penale intrate in vigoare in urma cu aproape doua luni, cu capitolul dedicat minorilor infractori. Potrivit noilor reglementari in materie penala, pedepsele aplicate tinerilor sub 18 ani sunt mult mai bine subliniate, accentul fiind pus pe educarea si nu pe o eventuala pedeapsa cu inchisoare. Fireste, masurile blande pot fi luate insa numai in ceea ce priveste comiterea infractiunilor minore.
31.03.2014 | Avocatura.com
Libraria online Avocatura.com anunta aparitia editiei a II-a a Noului Cod penal comentat.
26.03.2014 | Avocatura.com
Editura CH Beck, in parteneriat cu SCPA Piperea&Asociatii va invita sa participati la CONFERINTA DREPTUL AFACERILOR 2014. Impactul Noilor coduri asupra Dreptului Afacerilor. Locatie: Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Drept, Aula Magna Data: 09 - 10 mai 2014
26.03.2014 | Avocatura.com
In zilele de 3 si 4 aprilie, Aula Magna a Universitatii Ovidius din Constanta (Bd. Mamaia nr. 124) va gazdui conferinta internationala cu tema "Reforma statala din prisma noilor coduri juridice". Evenimentul este organizat de Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Ovidius din Constanta si Editura Universul Juridic, in parteneriat cu Uniunea Internationala a Executorilor Judecatoresti, Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor, Baroul Constanta si ELSA Constanta.
25.03.2014 | Avocatura.com
Libraria online Avocatura.com anunta aparitia primei carti de teste grila dupa intrarea in vigoare a noilor coduri penale.
24.03.2014 | Avocatura.com
Libraria online Avocatura.com anunta aparitia primului Cod penal comentat dupa data de 1 februarie 2014, data la care a intrat in vigoare noul Cod penal.
20.03.2014 | Cristian VLADU
Libraria online Avocatura.com anunta aparitia a doua titluri noi, pe care vi le ofera la preturi promotionale (REDUCERE 10%)
17.03.2014 | Avocatura.com
Noile modificari schimba dinamica inspectiilor inopinate si a cazurilor de clementa. Atat mediul de afaceri cat si autoritatea de concurenta trebuie sa se adapteze la noile reguli si sa fructifice drepturile conferite de legiuitor. Cei care nu se vor adapta rapid la schimbare pot avea de suferit. Este de asteptat sa vedem o intensificare a implicarii organele penale si judecatorilor in aspectele de concurenta.
12.03.2014 | Avocatura.com
Libraria online Avocatura.com anunta punerea in vanzare a patru noi carti de referinta pentru aplicarea noilor Coduri penale.
10.03.2014 | Nicoleta CRISTEA
Trei profesori universitari au fost selectati pentru a participa la cateva conferinte nationale privind noul Cod penal, organizate in cadrul proiectului romano-elvetian "Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor legi. Este vorba despre profesorul universitar dr. George Antoniu -Institutul de Cercetari Juridice, profesorul universitar dr. Valerian Cioclei, din cadrul Facultatii de drept din cadrul Universitatii Bucuresti, si profesorul universitar dr. Tudorel Toader - decan, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza", Iasi.
06.03.2014 | Nicoleta CRISTEA
Desi de o luna a renuntat la penal si a trecut la dosarele de contencios administrativ, presedintele Tribunalului Vrancea a sustinut astazi o conferinta pe tema noului cod de procedura penala. "Nu ma rup de procedura penala. Actualul cod a inlocuit un cod mai rosu, asa am auzit, comunist. Codul vechi a fost facut tinand pasul cu vremurile respective, la influenta regimului de atunci", a punctat judecatorul Costica Dita.
27.02.2014 | Marian GHEORGHE
Bilantul pe anul 2013 al Tribunalului Braila releva preocuparea conducerii institutiei, a tuturor celor 23 de judecatori, de a asimila noile prevederi ale Codului Civil si pregatirea pentru intrarea in vigoare a noilor coduri, la 1 februarie 2014. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Braila, judecator Viorel Vasile - presedintele Filialei Braila a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) - disfunctiile identificate in activitatea instantei superioare sunt cele proprii sistemului: scheme de personal subdimensionate, logistica deficitara (spatii si sisteme informatice), toate grefate pe o subfinantare cronica. In ce priveste volumul de activitate si incarcatura, magistratii Judecatoriei Braila, unitate aflata in subordinea TB, se afla pe primul loc cu 1.338 de dosare/ judecator.
Pagina: 1 2 3 4 5 . . . 10
Recomandari
Av. Ciprian Portnoi
Av. Andrei Koszti
Av. Bogdan Nazat
Av. Claudia Manuela Catana
Av. Sergiu Marin Capisizu
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013