Avocatura Com
Valorile profesiei

Subcategorii: Confraternitatea, Confidenţialitatea, Loialitatea, Integritatea, Independenţa, Moderaţia, Etica, Adevărul, Mentoratul, Responsabilitatea socială, Jurământul avocatului.
10.03.2017 | Avocatura.com
RUGĂCIUNEA UNUI AVOCAT: "Nu puține sunt dățile în care am cârtit în spatele unui judecător, am invidiat un confrate ori am jinduit la un folos necuvenit"
În perioada Postului Paștelui, a nu mânca de dulce e insuficient fără rugăciune. Cu atât mai mult cu cât în mentalul colectiv avocații sunt înfierați și "cadorisiți" cu o "panoplie" de vorbe de duh. Numai una dintre acestea spune: "Când minciuna a venit întâi şi-ntâi pe pământ, a prânzit c-un gazetar şi-a fost poftită-n gazdă la un avocat" (Mihai Codreanu).
18.10.2016 | Alexandra POPA
D`ale avocaturii: "Avocatul nu are dreptul la vacanță sau dreptul de a se îmbolnăvi"
De-a lungul carierei sale, un avocat ajunge să fie electrician, doctor, profesor, politician, om de afaceri sau orice altă profesie care-i mai trece pragul "deghizată" în client. De aceea, avocații sunt nevoiți să se transpună în povestea fiecăruia pentru a putea pune bazele unei legături corecte și de încredere. Avocatul Eduard Digore, din Republica Moldova, consideră că a fi un avocat bun înseamnă
15.09.2016 | Avocatura.com
De ce Mai Bun este mai mult decât Mai Deștept. Sau de ce Educaţia, Cultura, Experiența profesională trebuie să te facă mai integru și nu mai deștept
"Cum ar trebui să «arate» un avocat, judecător, procuror, individ la sfârșitul zilei atunci când ajunge la o anumită acumulare temporală și profesională? Spre ce ar trebui să tindă educația, fie că aceasta este inițială sau profesională? Unde ar trebui să ne găsim locul la sfârșitul zilei?", se întreabă (sperăm că nu retoric) într-un material eveniment avocatul Mădălin Niculeasa. Putem sp
16.03.2016 | Alexandra GORDEA
Stagiarul vs. Definitivul la "DLA Piper" - Ce au învățat doi avocați de business de la mentorii lor
Ce au în comun un avocat stagiar și unul definitiv din cadrul unei renumite case de avocatură? Mentoratul în aceeași "familie". Adrian Tătărușanu, Junior Associate, și Paula Boteanu, Associate, ambii la DLA Piper, au împărtășit cu Avocatura.com lecțiile pe care le-au învățat în cadrul renumitei societăți de avocatură. Atenție, material cu conținut emoțional.
17.12.2015 | Melania MAHA
Avocatul Adrian Ciurtin: "Avocatura este o profesie şi, deopotrivă, o menire"
Adrian Ciurtin, Managing Partner la "Ciurtin & Associates", a dezbătut, pe Avocatura.com, Tema Lunii - Adevărul. Adrian Ciurtin a dezvăluit de ce "Dreptul este uneori nedrept" şi cât de important este pentru un avocat să afle adevărul în speţa pe care o reprezintă.
15.12.2015 | Melania MAHA
Avocatul Victor Marcusohn: "Dreptul trebuie să fie arta binelui şi a echităţii"
Adevărul este concordanţa între ceea ce credem şi realitatea independentă. Adevărul absolut este un fel de sumă a adevărurilor relative în devenirea lor. Omul îşi construieşte adevărul în funcţie de informaţiile pe care le are, de lucrurile în care crede şi în funcţie de oamenii din jurul lui, este de părere Victor Marcusohn. Avocatul a vorbit, pentru Avocatura.com, despre Adevăr, Tema Lunii pe
14.12.2015 | Melania MAHA
Avocatul Sergiu Marin Capisizu: "Nu poţi să afli adevărul fără a face dreptate şi nu ţi se poate face dreptate fără a ajunge la adevăr"
"Am învăţat și cred cu tărie că adevărul este unic şi către el trebuie să tindem. Vom ajunge acolo, chiar de nu va fi adevărul absolut și pot accepta asta, numai respectând nişte principii, nişte norme care sunt şi de Drept, dar şi de bună cuviinţă", este de părere Sergiu Marin Capisizu. Avocatul a acceptat provocarea Avocatura.com, răspunzând întrebărilor noastre, pe marginea Temei Lunii, "A
10.12.2015 | Nicoleta CRISTEA
Avocatul Cristian Bordea, despre "Adevăr", Tema Lunii pe Avocatura.com: "Nu apucă nimeni să vadă adevărul complet. Justiţia este limitată"
Cristian Bordea este avocat în cadrul Baroului Vrancea din anul 2009, iar în 2010 a absolvit şi cursurile de formare iniţială ca mediator, fiind autorizat în acelaşi an. În discuţia cu Avocatura.com referitor la "Adevăr", aşa cum este perceput în profesia sa, avocatul vrâncean a punctat asupra faptului că, în ceea ce priveşte avocatura, cel aflat pe primul plan este clientul cu care se încheie un ang
08.12.2015 | Nicoleta CRISTEA
INTERVIU - Avocatul Ioan Ioanovici, Decanul Baroului Vrancea: "În anumite situaţii, aflarea adevărului poate fi determinată doar de către judecători. Însă şi judecătorul care dă o soluţie finală într-un dosar are o mare doză de subiectivism"
Ioan Ioanovici, Decanul Baroului Vrancea, a acceptat provocarea lansată de Avocatura.com de a discuta despre Tema Lunii pe site-ul nostru, Adevărul - aşa cum este el perceput în profesia pe care o desfăşoară de peste 20 de ani, dar şi în mediul juridic, în general. De altfel, în nenumărate rânduri, Decanul Ioanovici a punctat că preferă să apere adevărul în relaţia cu clientul său, în sensul că
08.12.2015 | Alexandra GORDEA
INTERVIU - Gheorghiță Mateuț, despre tema lunii, "Adevărul": "Avocatul este «gestionarul» adevărului, cel care deține monopolul adevărului așa cum este el în realitate"
Tema lunii pe Avocatura.com este "Adevărul", iar dincolo de nuanțele filosofice ale conceptului, credem că există o latură mai pragmatică, ce se regăsește în special în lumea avocaturii "penaliste". De aceea, l-am invitat pe avocatul Gheorghiță Mateuț să ne vorbească, într-un interviu exclusiv Avocatura.com, despre cât de importantă este încrederea clientului în avocatul său și cât de mult "câ
07.12.2015 | Melania MAHA
Daniela Găitănaru: "Câteodată, acesta e farmecul Dreptului, că poate produce mai multe adevăruri, tot atâtea câte minţi stau să-l cerceteze"
Fiecare dintre noi are propriul mod de a vedea lucrurile, de a percepe și a simți, așa că fiecare are propria versiune a adevărului. Daniela Găitănaru, Senior Partner la casa de avocatură "Maxim & Partners", a discutat pe Avocatura.com, în cadrul Temei Lunii - Adevărul, despre cum vede conceptul de adevăr în justiţie.
04.12.2015 | Alexandra GORDEA
EXCLUSIV - Livia Stanciu, președintele ÎCCJ, despre "Adevăr": "Niciodată, judecătorul nu va putea în vreo cauză, indiferent de natura ei, penală sau civilă, să afle adevărul absolut!"
Prezentă, joi, la colocviul "Andrei Rădulescu - 135 de ani de la nașterea renumitului jurist și istoric român, Andrei Rădulescu", eveniment la care Avocatura.com a fost partener, Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, ne-a acordat un interviu exclusiv, în care a vorbit despre rolul magistratului, dar și al avocaților în ansamblul întregului sistem judiciar, dar și despre T
03.12.2015 | Mihaela GÎDEI
EXCLUSIV - Diana Turturica (Ionescu și Sava), despre Adevăr: "De multe ori, avocații părăsesc sala având convingerea că ei cunosc speța mult mai bine decât instanța, iar acest lucru, din păcate, este uneori adevărat"
Diana Turturica, Asociat la casa de avocatură "Ionescu și Sava", consideră că un avocat trebuie să pornească de la realitate atunci când decide să ia în mâini cauza unui client și să-i obțină adevărul. Avocatul Diana Turturica a vorbit, în cadrul Temei Lunii pe Avocatura.com, Adevărul, despre situațiile în care "Dreptul este nedrept", dar și despre adevărul stabilit de instanță.
27.11.2015 | Alexandra GORDEA
EXCLUSIV - Cum vede "Adevărul" un litigator / Avocatul Valentin Epure: "Ceea ce prevalează într-o speță este ceea ce poți cu adevărat demonstra. Până la urmă, este adevărat ceea ce este demonstrat, nu doar susținut"
"Adevărul", acest concept care a dat multe bătăi de cap celor mai mari filosofi ai lumii, este analizat și prin prisma lumii judiciare, în tema lunii noiembrie pe Avocatura.com. Dincolo de teorii și concepte, "adevărul" trebuie să fie un principiu practic, care impune neapărat probarea lui, iar dreptatea nu poate fi "văzută" decât dacă există lumină și înțelepciune, potrivit avocatului Valentin Epur
25.11.2015 | Mihaela GÎDEI
Ce vor studenții la Drept de la avocați - Antonia Nastasiuc: "Dacă nu îmi transmit exact ce vor de la mine, nici eu nu pot să vin cu o muncă de calitate care să corespundă așteptărilor"
Studenții la Drept își doresc ca avocații pe lângă care "mișună" și de la care încearcă să învețe cum să fie buni practicieni, să aibă, în primul rând răbdare. Aceasta a fost și dorința Antoniei Nastasiuc, studentă în anul IV la Facultatea de Drept a Universității din București, care consideră că mentorul ideal este cel care are răbdare și care reușește să îi câștige respectul.
Pagina: 1 2 3 4 5 . . . 11

RECOMANDĂRI
Avocat
Ionuţ Călin
Avocat
Ana-Maria Mihalcescu
Avocat
Marian Gabriel Grigore
Avocat
Nănuţ Adrian Robert
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016
Avocatura Com