Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Actualitate
08.10.2012 | Ionel COVACI
Anul trecut, din 291 de candidati care au sustinut proba eliminatorie la Timisoara, doar 91 au fost declarati admisi
facebook
yahoo
Candidat la examenul de intrare in avocatura: "Pentru cat am invatat, subiectele mi s-au parut foarte usoare. Anul trecut a fost mai greu"
Peste 300 de absolventi de Drept din judetele Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras Severin si Hunedoara au sustinut, luni, la Timisoara, proba eliminatorie a examenului de intrare in profesia de avocat. Avocatura.com a luat pulsul la candidatilor, la iesirea din sala de examen.

Prima proba a examenului de intrare in avocatura a avut loc, luni, in mai multe centre de  examinare din tara. Timisoara a fost unul dintre ele. Aici au sustinut examenul de intrare in avocatura 303 candidati din sase judete din partea de vest a tarii.

Examenul a inceput la ora 09.00 si a durat pana la ora 13.00. Zona amfiteatrelor in care s-a sustinut examenul a fost "populata” cu aparate de bruiaj pentru a impiedica un eventual copiat prin metoda hands free.

Chiar daca puteau sta pana la ora 13.00, unii candidati au iesit din sala mult mai devreme, declarand ca au stiut si sunt aproape siguri de promovare. "Nu am mai sustinut examenul. Intrebarile mi s-au parut destul de complexe. Eu am facut, sper sa fie ok rezultatul”, a spus Marius Muntean, care a ales avocatura pentru ca ii place aceasta meserie, tatal sau fiind tot avocat.

Un alt candidat care a iesit mai repede din sala de examen a fost Alexandru Ilin . "Pentru cat am invatat subiectele mi s-au parut foarte usoare. Data trecuta nu am trecut de grila pentru ca a fost mult mai dificila. Probele urmatoare probabil ca vor avea un grad de dificultate mai ridicat, tinand cont ca sunt si spete”, a spus Alexandru Ilin, candidat pentru Baroul Timis.  

Printre cei care au sustinut examenul de intrare in avocatura la Timisoara a fost si un tanar care. "In comparatie cu ce s-a dat la INM, grilele sunt mai usoare. Au o dificultate medie. Am ales sa dau examen de intrare in barou ca si o garantie. La anul vreau sa sustin examen la INM, iar in cazul in care nu intru sa am o garantie”, a spus Ciprian Palade.

Pentru examenul de definitivat, in centrul teritorial Timisoara sunt inscrisi 31 de avocati stagiari. Sase sunt din Arad, trei din Bihor si trei din Hunedoara. Baroul Satu Mare este reprezentat sase candidati, iar Baroul Timis de 12 avocati stagiari care vor sa obtina definitivatul.

Examenul de intrare in avocatura se desfasoara in perioada pana in 19 octombrie 2012, conform urmatorului calendar:

- Miercuri, 17 octombrie 2012 - proba scrisa la disciplinele: Drept civil si Drept procesual civil (doua teze distincte), pentru toti candidatii;

- Joi, 18 octombrie 2012 - proba scrisa la disciplina Organizarea si exercitarea profesiei de avocat, pentru toti candidatii;

- Vineri, 19 octombrie 2012 - proba scrisa la disciplinele Drept penal si Drept procesual penal (doua teze distincte), pentru toti candidatii.

Pentru a fi admisi in profesia de avocat, candidatii trebuie sa obtina minimum nota sase la fiecare proba si o medie generala de minimum sapte. 


Cuvinte cheie:
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013