Ştiri Academica Barouri Case de avocatură Cariere Librărie Sfatul expertului Forum Despre noi
Actualitate
21.05.2013 | Rodica BULIGA
Onorariul cerut de avocat fusese de 37.000 de lei, 10% din valoarea sumei pentru care s-a cerut executarea in dosar
facebook
yahoo
Avocat obligat de instanta sa restituie 90% din onorariu
Un avocat a fost obligat sa restituie Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.) suma de 33.000 de lei, reprezentand 90% dintr-un onorariu considerat de instanta ca fiind excesiv de mare.

 

Avocatul, caruia instanta ii diminuase cu 90% onorariul aferent unui proces de executare silita asupra conturilor A.N.R.P., a returnat saptamana aceasta suma de 33.000 de lei, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul A.N.R.P.

In decembrie 2011, A.N.R.P. a fost executata silit pentru 371.652 de lei, reprezentand o despagubire solicitata de mostenitorul unei persoane indreptatite la compensatii in urma bunurilor si proprietatilor ramase in Basarabia.

A.N.R.P. a contestat la Judecatoria sectorului 2 executarea silita, dar si onorariul exagerat solicitat de avocat pentru acest proces, respectiv 37.000 de lei, mai exact, 10% din valoarea sumei pentru care s-a cerut executarea.

In mai 2012, Judecatoria sectorului 2 a admis contestatia A.N.R.P. si a stabilit ca onorariul avocatului a fost "nepotrivit de mare”, diminuandu-l in consecinta de la 37.000 de lei la 4000 de lei. Abia saptamana aceasta, insa, avocatul a returnat in conturile A.N.R.P. diferenta de 33.000 de lei, suma pe care instanta a considerat-o "nejustificata in raport cu munca depusa”.

Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor precizeaza in documentul mentionat ca a contestat onorariile cerute de avocati in peste 300 de procese de executare silita si isi reafirma angajamentul de a face toate demersurile in vederea recuperarii sumelor retrase din conturile sale in mod nelegal, bani publici, alocati prin bugetul de stat.

 


Cuvinte cheie: onorariu, restituire, avocat, anrp
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013