Avocatura Com
Anca Buta Musat
facebook yahoo
Statistici Anca Buta Musat

2 voturi 4.5000
625 vizitatori776 afisari

Avocat Anca Buta Musat

Publicitate

Studii:

 • King`s College of London, Diploma Postuniversitara in Drept Concurential Comunitar (2007)
 • University of Salzburg, LL.M Transactional Business Transactions (2005)
 • Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept (2003)

Limbi straine: engleza, franceza, greaca 

Activitate profesionala: 

 • 2008-prezent - Partener, Musat & Asociatii
 • 2003-2008 - Senior Associate, Musat & Asociatii

Anca Buta Musat detine o experienta remarcabila in drept concurential, obtinuta prin asistarea si reprezentarea unui numar considerabil de corporatii multinationale in fata Comisiei Europene si a Consiliului Concurentei, in cadrul procedurilor si audierilor premergatoare obtinerii avizelor necesare finalizarii achizitiilor/preluarilor initiate de acestia. Expertiza sa include toate aspectele legate de acorduri de exclusivitate, carteluri, investigatii, ajutor de stat si contracte de servicii publice. De asemenea, Anca Buta Musat este consilier autorizat in proprietate intelectuala, iar specializarile sale cuprind intreaga gama de servicii juridice referitoare la transferul drepturilor de proprietate intelectuala, redactarea si negocierea cererilor de obtinere a marcilor si brevetelor, dar si a transferurilor de tehnologie rezultate din acordurile de joint-venture sau fuziuni si achizitii.

Tranzactii importante in care a fost implicata:

 • Consilierea ENEL SPA asupra tuturor aspectelor de drept concurential aferente achizitiei ELECTRICA MUNTENIA SUD, tranzactie evaluata la 820 de milioane de euro, incluzand notificarea concentrarii economice si obtinerea aprobarilor necesare de la Consiliul Concurentei si Comisia Europeana (Departamentul de Concurenta), aprobarea schemei de ajutor de stat de catre Comisia Europeana, precum si asistenta referitoare la aspecte rezultate din contractul de privatizare si la actiunea preferentiala detinuta de statul roman ("golden share"). In prezent, asistenta acordata Enel include probleme complexe de drept concurential legate de implicarea acesteia in proiectul de constructie a Reactoarelor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda, pe teme precum controlul concentrarilor economice, ajutor de stat si "golden share".
 • Asistenta acordata Ministerului Economiei si Comertului in legatura cu pregatirea documentatiei necesare restructurarii datoriilor de un miliard de euro ale TERMOELECTRICA. Asistenta legala a inclus analiza aprofundata a aspectelor de reglementare si concurenta, redactarea actelor normative necesare, pentru implementarea strategiei pregatite si notificarea acesteia catre Consiliul Concurentei si Comisia Europeana (Departamentul de Concurenta).
 • Consilierea unuia dintre cei mai mari jucatori de pe piata farmaceutica in legatura cu contestarea raportului de investigatie realizat de Consiliul Concurentei pe piata insulinei. Asistenta acordata clientului include reprezentarea intereselor sale la toate audierile si prezentarea observatiilor scrise catre Consiliul Concurentei, precum si educarea angajatilor referitor la intelegerea riscurilor asociate cu inspectiile inopinante.
 • Asistarea SABMILLER in ceea ce priveste notificarea concentrarii economice survenite in urma achizitiei BERE AZUGA, in valoare de 10 milioane de euro. Asistenta legala a inclus o analiza preliminara din punct de vedere concurential in legatura cu posibilitatea altor achizitii pe piata locala si a riscurilor aferente, precum si redactarea notificarii catre Consiliul Concurentei.
 • Consilierea unui portofoliu impresionant de corporatii multinationale precum ELI LILLY, GSK, HOFFMAN LA ROCHE, NOVARTIS, LUNGBECK, GENERAL ELECTRIC, PPF PARTNERS, KBC BANK, SBS BROADCASTING, JONES APPAREL, VISA INTERNATIONAL SERVICE ASSOCIATION, INTEL in diverse probleme de concurenta si antitrust, notificarea si autorizarea operatiunilor de concentrare economica, acordarea de exclusivitate si proceduri de exceptare individuala etc.
 • Asistarea legala a LIEBRECHT & WOOD intr-o gama larga de aspecte de drept concurential referitoare la dezvoltarea unui outlet in apropierea Bucurestiului, in urma unei investitii de 100 de milioane de euro.

Lucrari, studii:

 • The International Comparative Legal Guide to: Dominance 2009, Global Legal Group, 2009
 • The International Comparative Legal Guide to: Enforcement  of Competition Law 2009, Global Legal Group, 2009
 • Constitutional Court Strikes Down Time Limit for Challenges to Council Regulations Author, International Law Office, 2009
 • The Wrigley Romania Case: Lessons on Price Fixingand Market Partitioning, International Law Office, 2009
 • O serie de articole publicate intre anii 2007-2008 in International Law Office - Competition Newsletter
 • International Comparative Legal Guide to Merger Control 2007 - Romania chapter, Global Legal Group
 • International Mergers - the Antitrust Process - Romania chapter 2005 Rowley & Baker (Sweet & Maxwell)
 • International Merger Notification Handbook, Jurisdiction: Romania, editat de Terralex
 • Obligatia de notificare a concentrarii economice (conditii, cand obligatia devine efectiva si titularul acestei obligatii), Tribuna Economica, 2004

Sursa: Revista Business Lawyers in Romania editata de Saptamana Financiara

 


Contact

Telefon: 0212025909
Fax: 0212233957
Website: http://www.musat.ro

Cabinet

Cabinet/Societate: Musat & Asociatii
Modalitate: Partener Musat & Asociatii
Sediu principal: Bd. Aviatorilor nr. 43, Sector 1, Bucuresti


In presă
27.06.2013 | Avocatura.com
Anca Buta Musat, speaker exclusiv din partea Romaniei la Bruxelles
Avocatul Anca Buta Musat, Partener Musat & Asociatii, a participat, in calitate de speaker exclusiv din partea tarii noastre, la conferinta internationala "Provocarile legii concurentei in sectorul auto". Evenimentul a avut loc la Bruxelles, la inceputul acestei saptamani.
20.06.2013 | Avocatura.com
Avocatii Musat si Asociatii castiga in fata celor de la Tuca Zbarcea si Asociatii. Consiliul Concurentei respinge plangerea impotriva Roche Romania
Plangerea impotriva Roche Romania, formulata de avocatii Tuca Zbarcea si Asociatii in numele distribuitorului de medicamente Relad International a fost respinsa de Consiliul Concurentei. Producatorul de medicamente a fost reprezentat de avocatii Musat si Asociatii.

Avocatura.com iti recomanda si urmatorii avocati: Avocat Gavrila I. Simona-Cristina, Avocat Togan A. Aura-Cristina, Avocat Solschi Al.Gr. Alina, Avocat Dinu Gh. Maria, Avocat Daniela Vasilescu, Avocat Ionita C. Valentina-Alexandra, Avocat Gabriela Ghita.Sunteți Anca Buta Musat? Click aici pentru a solicita actualizarea datelor,
sau click aici pentru a vă gestiona singur profilul.


Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal înscris în registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 și nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2013 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2013-2016