| |
PENTRU AVOCATI:
construieste-ti afacerea
HOME
STIRI
ANALIZA INTERVIU SFATUL EXPERTULUI
LEGISLATIE
FORUM AVOCATI CONTACT
ACADEMICA Facultati de drept
Cariera
Burse Concursuri Lucrari Ora de practica Fun
infractiuni_contra_reprezentantului_unui_stat_strain.docx
16 descarcari
Referat - Infractiuni contra reprezentantului unui stat strain
1. Continutul legal: Infractiunile contra vietii, integritatii corporale, sanatatii, libertatii sau demnitatii, savarsite impotriva reprezentantului unui stat strain se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta savarsita, al carei maxim se sporeste cu 2 ani. Actiunea penala se pune in miscare la dorinta exprimata de guvernul strain.

Discutii similare pe forum

Infractiuni contra persoanelor - scris de excalibur - 11 raspunsuri
Infractiunile contra persoanelor pot imbraca forma continuata?
Asociat strain al unui SRL - scris de alpha - 1 raspunsuri
Pentru ca un cetatean strain sa poata deveni asociat al unui SRL (prin cesionare parti sociale) este nevoie ca acel SRL sa aiba capitalul social mai mare de 2 mil. Sau este nevoie ca acesta sa majoreze capitalul social al respectivului SRL? Daca da, va rog, spuneti-mi temeiul legal. In asteptarea raspunsului, va multumesc anticipat!
Asociat strain al unui SRL - scris de alpha - 5 raspunsuri
Pentru ca un cetatean strain sa poata deveni asociat al unui SRL (prin cesionare parti sociale) este nevoie ca acel SRL sa aiba capitalul social mai mare de 2 mil. Sau este nevoie ca acesta sa majoreze capitalul social al respectivului SRL? Daca da, va rog, spuneti-mi temeiul legal. In asteptarea raspunsului, va multumesc anticipat!
Cum pot lasa averea mea unui strain? - scris de - 2 raspunsuri
Doresc ca dupa decesul meu, toate bunurile mele si banii sa-i aiba o persoana straina de familia mea, intrucat nu am incredere in copii,iar sotul a decedat. Ce acte ar trebui intocmite astfel incat membrii familiei sa nu le poata ataca sau anula? Va multumesc!
Inmatriculare auto pe numele unui cetatean strain - scris de - 1 raspunsuri
Buna ziua, am un prieten - cetatean american - care a mostenit in Romania un teren, o casa si o masina. Pentru a putea trece bunurile succesorale pe numele lui, la indicatia Administratiei Financiare si a notarului, i-am scos NIF/CIF. A reusit in timpul cat a stat in Romania sa-si treaca la Admin. Financiara toate bunurile pe numele lui - inclusiv masina. Pentru inmatricularea masinii, mi-a lasat procura de reprezentare. Asigurarile si Serviciul de Inmatriculari auto spun ca nu se poate inmatri...

2. Conditii preexistente:

2A. Obiectul infractiunii:

- obiectul juridic generic - este identic ca la celelalte infractiuni cobtra sigurantei statului.

- obiectul juridic special - in principal se refera la relatiile sociale referitoare la siguranta statului, iar in secundar la relatiile sociale ce privesc viata, integritatea corporala, libertatea si denmitatea reprezentantului unui stat strain.

- obiectul material - este corpul persoanei impotriva careia se indreapta infractiunea.

2B. Subiectii infractiunii:

- subiectul activ - orice persoana care raspunde penal. Participatia este posibila in toate formele sale.

- subiectul pasiv - este persoana fizica impotriva careia se indreapta infractiunra (in secundar) - sefii de state, membrii ai guvernului, etc. si (in principal) statul roman.

 

3. Continutul constitutiv:

3A. Latura obiectiva:

- elementul material - aceasta infractiune se poate savarsi prin toate actiunile si inactiunile prin care se pot comite infractiunile contra presoanei.

- urmarea imediata - o stare de pericol pentru siguranta statului si uciderea sau vatamarea persoanei ce indeplineste o functie in stat.

3B. Latura subiectiva:

- forma de vinovatie - intentia directa sau culpa.

 

4. Forme. Sanctiuni.

FORME:

1. actele preparatorii - desi posibile, nu se pedepsesc;

2. tentativa - se pedepseste cfm. art. 173 C. pen.;

3. fapt consumat - se consuma atunci cand se creaza starea de pericol pentru siguranta statului;

SANCTIUNI: Se va aplica sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea savarsita, la care se adauga un spor de 2 ani. Actiunea se pune in miscare la dorinta exprimata a statului strain.

 

Stiri pe aceasta tema

Rechizitoriu contestat de avocatul unui primar acuzat: "Pentru unele dintre infractiuni nici nu s-a efectuat urmarirea penala!"
Un dosar penal in care sunt implicati mai multi functionari publici, printre care si un primar si un viceprimar al unei comune din Vrancea, a starnit polemici aprinse. Aceasta pentru ca avocatii au solicitat trimiterea cauzei la procuror pentru refacerea urmaririi penale si a actului de sesizare, schimbarea incadrarii juridice, precum si declinarea competentei catre Judecatoria Focsani.
Avocat strain, decorat cu "Steaua Romaniei"
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat miercuri, 30 octombrie 2013, decretul de decorare a ministrului Afacerilor Interne din Republica Portugheza, Miguel Bento Martins da Costa de Macedo e Silva, se arata intr-un comunicat de presa.
Constantin Benclinov: Preferam societatile cu capital strain
In 2010, Benclinov & Asociatii s-a dezvoltat pe segmentul de litigii, iar in 2011 pe segmentul de corporate. Dintotdeauna insa, clientela a fost cautata din randul companiilor straine, indiferent de marime, pentru ca `managerii lor au o cultura de business, este foarte usor de comunicat cu ei si constientizeaza ca au nevoie de suport de specialitate, de consultanta legala si fiscala`, apreciaza Constantin Benclinov, coordinating partner.
CE vrea sa simplifice formalitatile la inmatricularea unui automobil intr-un alt stat membru
In fiecare an, cetatenii si intreprinderile din UE au nevoie sa transfere circa 3,5 milioane de autovehicule dintr-un stat membru in altul si sa le inmatriculeze conform legislatiei nationale. Cu toate astea, ceea ce, in cadrul unei piete unice moderne, ar trebui sa fie un simplu proces de inmatriculare este adesea o procedura administrativa greoaie si de durata, din cauza normelor diferite si a cerintelor contradictorii.
Cea mai moderna masina a pompierilor sibieni a stat blocata in service doi ani din cauza unui proces cu Omniasig
Cel mai modern utilaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Sibiu a stat mai bine de doi ani blocat intr-un service auto din cauza unui proces cu asiguratorul. Nici dupa ce a pierdut in instanta, Omnniasig nu s-a grabit sa plateasca reparatiile in valoare de 140.000 de lei.
HOME STIRI SFATUL EXPERTULUI LEGISLATIE FORUM AVOCATI ADRESE UTILE DOCUMENTE UTILE CONTACT
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca sunteti de acord cu Termenii si Conditiile impuse de SC CND LEGALIS SRL. Preluarea si reproducerea informatiilor si imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor si Conditiilor. SC CND LEGALIS SRL este operator de date cu caracter personal inscris in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub nr. 20896 si nr. 21292. © Copyright SC Avocatura.com SRL 2005-2010 ©   Copyright SC CND LEGALIS SRL 2011
Sati